Su mūsų ūgio ir masės persvara mes turime galimybę – reikia žaisti ne rusišką „bėk ir mesk“ krepšinį, o protingesnį.
Tomas Pačėsas

Prieš paskutinį turnyro TOP-16 etapo turą „Lietuvos rytas“ (2/3) G grupėje užima trečiąją vietą, o laipteliu aukščiau yra „Zenit“ (3/2) komanda, vilniečius įveikusi tarpusavio pirmojo rato dvikovoje Rusijoje.

Tąsyk Vasilijaus Karasiovo auklėtiniai svečius nugalėjo 88:79. „Lietuvos rytui“ būtinas revanšas bent jau tokiu pačiu taškų skirtumu – 9 taškais. Jei vilniečiai laimėtų būtent tokiu taškų skirtumu, kelialapį į kitą turnyro etapą – ketvirtfinalį – jiems suteiktų geresnis bendras įmestų ir praleistų taškų santykis.

Pirmąją vietą šioje grupėje ir kelialapį į ketvirtfinalį jau yra užsitikrinusi Jeruzalės „Hapoel“ (4/1) ekipa.

„Reikia sužaisti geriau nei Sankt Peterburge, nors ir ten nebuvo labai blogos rungtynės, nes visus kitus varžovus „Zenit“ triuškindavo. Tąkart nefunkcionavome pilnai kaip komanda. Ir žinome kodėl. Turime pervesti žaidimą labiau į baudos aikštelę, rungtyniauti kiečiau, nes jie nėra fizinė komanda. Su mūsų ūgio ir masės persvara mes turime galimybę – reikia žaisti ne rusišką „bėk ir mesk“ krepšinį, o protingesnį“, – mačo išvakarėse kalbėjo T. Pačėsas.

Rungtynėse Vilniuje treneris jau galės remtis ir dviem svarbiais į rikiuotę sugrįžusiais žaidėjais –
kairės rankos delnikaulio lūžį išsigydęs Artūras Gudaitis nežaidė nuo gruodžio 23 dienos, o po ligos atsigavęs Deividas Gailius – nuo sausio 11-osios.

Pirmasis iškart į „Lietuvos ryto“ žaidimą įnešė taip trūkusio indėlio: mače prieš „Žalgirį“ (pralaimėjo 72:79) centras per 24 minutes pelnė 11 taškų, po krepšiais sugriebė 5 atšokusius kamuolius ir išprovokavo 6 varžovų pražangas.

„Mums be jo pusantro mėnesio buvo labai sunku, bet aš labai džiaugiuosi, kad jis grįžo tokia gaida. Tik talentingi žmonės gali po tiek laiko sugrįžti ir sužaisti tokias rungtynes prieš tokį varžovą. Artūras – ne tik darbštus, bet ir turi talento, o tai yra labai svarbu“, – tikino T. Pačėsas.

Pirmose tarpusavio rungtynėse su „Zenit“ A. Gudaitis nežaidė, o D. Gailius tąsyk pelnė 6 taškus. Rezultatyviausiai Rusijoje sužaidė Drew Gordonas, pelnęs 16 taškų.

Jei „Lietuvos rytui“ 18.45 val. Prasidėsiančios rungtynės Vilniuje bus gyvybiškai svarbios, kitas Lietuvos klubas – Panevėžio „Lietkabelis“ – trečiadienį turnyrą užbaigs tik garbės maču.

Paskutiniame F grupės mače „Lietkabelis“ (1/4) Vokietijoje susitiks su absoliučiais grupės autsaideriais Ulmo „Ratiopharm“ (0/5) krepšininkais, kuriuos namuose įveikė 86:84. Pralaimėjimo 2 taškais atveju, „Lietkabelis“ grupėje nusmuktų į paskutinę, ketvirtąją poziciją.

Mačas Vokietijoje prasidės 20.30 val.

Turnyro lentelės

G grupė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyta taškų, praleista taškų, taškų santykis)

1.Hapoel*4144041129
2.Zenit3246543629
3.Lietuvos rytas2342838840
4.Niznij Novgorod14391489-98

F grupė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyta taškų, praleista taškų, taškų santykis)

1.Bayern*5040735849
2.Chimki*4143142110
3.Lietkabelis14384424-40
4.Ratiopharm05401420-19

*pažymėtos komandos užstirikrino vietas kitame etape

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)