Likus žaisti kiek daugiau nei minutei „Neptūnas“ išsiveržė į priekį 82:81. Netrukus „Šiauliai“ suklydo, o kitoje aikštelės pusėje Travisas Baderis padidino „Neptūno“ pranašumą iki trijų taškų (84:81).

Iki mačo pabaigos likus 12 sekundžių prie baudos metimų linijos stojo Rokas Giedraitis ir pataikė vieną metimą (84:82).

Kitoje atakoje vieną baudą pataikė Vytautas Šarakauskas (85:82). Supratęs, kad „Šiauliai“ gali pataikyti tritaškį ir išlyginti rezultatą, „Neptūnas“ prasižengė bei pasiuntė Cameroną Ayersą mesti baudos metimus.

Visgi gynėjas pataikė tik vieną baudos metimą ir taip nesukūrė savo komandai šanso iškovoti pergalės. Danielis Ewingas įmetė įmetė abu baudos metimus ir nors C. Ayersas pataikė įspūdingą tritaškį iš savo aikštės pusės, tai jau nieko nebelėmė (87:86).

Įspūdingą taiklumą pademonstravo „Neptūno“ įžaidėjas Mindaugas Girdžiūnas. Nors atakų organizatorius prametė tris dvitaškius, jis pataikė visus septynis mestus tritaškius, du baudos metimus iš dviejų ir pelnė 23 taškus.

Pusfinalyje „Neptūnas“ susitiks su ketvirtfinalyje 3-0 Panevėžio „Lietkabelį“ sutriuškinusia Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa.

„Šiauliai“: Davidas Dudzinski 16, Rokas Giedraitis 15 (11 atk. kam.), Michaelynas Scottas ir Gintaras Leonavičius po 11, Karolis Guščikas ir Cameronas Ayersas po 10.

„Neptūnas“: Mindaugas Girdžiūnas 23, Danielis Ewingas 17, Vytautas Šarakauskas 12, Jerai Grantas 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)