Praėjusią savaitę Vilniuje viešėjusi Tel Avivo „Maccabi“ komanda atidarymo rungtynėse turėjo vargo su Le Mano klubu – prancūzai nepabūgo garsių pavardžių ir Izraelio sostinėje pralaimėjo tik 71:74.

Panašus scenarijus „Sarthe Basket“ krepšininkams susiklostė ir prieš savaitę namų arenoje, kai vėl pralaimėta tik 3 taškais, šįkart – Salonikų „Aris“ (Graikija) ekipai.

Pirmose rungtynėse „Sarthe Basket“ gretose naudingiausiai žaidė amerikietis puolėjas Samuelis Clancy, surinkęs 20 taškų, o prieš graikus komandą į priekį traukė serbas Luka Bogdanovičius, pelnęs 18.

Tačiau Le Mano klubo viltys – jaunieji prancūzų talentai Jeremy Leloupas, Nicolas Batumas, Antoine’as Diot'as, Alainas Koffi ir Yanickas Bokolo. Šie perspektyvūs žaidėjai jau tapo rimtu taikiniu ir NBA skautams. Vienintelis „Sarthe Basket“ veteranas – serbų krepšinio mokyklos auklėtinis 34 metų Nebojša Bogavačas.

Nesėkminga pradžia

Le Mano ekipai sezono startas nenusisekė – dvi nesėkmės Eurolygoje, Prancūzijos čempionate per 6 turus iškovotos trys pergalės ir užimama tik 10 vieta. Visgi savaitgalio rezultatas turėtų suteikti vilčių prancūzų gerbėjams – „Sarthe Basket“ solidžia persvara 90:65 įveikė penkiomis pozicijomis aukščiau esančią „Le Havre“ ekipą.

Vilniaus klubo vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius nelinkęs varžovų vertinti pagal komandos pavadinimą: „Tai yra jauna, ambicinga, atletiška ir gerai sukomplektuota komanda, turinti ir du patyrusius žaidėjus – S. Clansy ir N. Bogovačą. Laukiu sunkios dvikovos, nes Eurolygoje silpnų varžovų nėra. Mums bus svarbiausia nuo pat pradžių kontroliuoti žaidimą ir būti susitelkusiems visas rungtynes“.

Įveikė žalgiriečius

Prieš porą metų Le Mano gretose žaidė pagrindinis „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Hollisas Price’as, tačiau dabar iš tos komandos liko tik treneris Vincent'as Collet. Vilniečių strategai žinių apie „Sarthe Basket“ komandą galėtų pasisemti ir iš Chucko Eidsono, kuris pernai rungtyniavo prancūzų „Strasbourg“ ekipoje.

Šiemet Le Mano krepšininkai jau spėjo išbandyti jėgas su lietuviais. Rugsėjo pabaigoje vykusiame keturių komandų draugiškame turnyre šiandieniniai vilniečių varžovai 90:66 sutriuškino Kauno „Žalgirį“. Tiesa, tai buvo vienos pirmųjų ikisezoninių varžybų kauniečiams.