Vilniečiai, iškovoję keturias pergales iš šešių galimų, B grupėje yra antri. Du lietuvius - Tomą Pačėsą ir Tomą Masiulį - savo gretose turintis “Prokom Trefl”, laimėjęs dukart, užima šeštąją vietą.

Varžovai mėgsta komandinį žaidimą

“Lietuvos ryto” vyriausiojo trenerio Neveno Spahijos asistentas Robertas Kuncaitis teigė, kad komanda rengiasi sunkiai kovai: “Mes varžovus priskiriame stipriųjų kategorijai ir neabejojame, kad niekas Eurolygoje taškų be kovos neatiduos. Nors po gražių keturių pergalių žaidėjai jaučiasi pakylėti, truputį baiminamės, kad jie neatsipalaiduotų. Tačiau kol kas vyrai atrodo labai susikaupę”.

Pasak R.Kuncaičio, “Prokom Trefl” neturi labai stiprių žaidimo pusių ir ryškių žvaigždžių. Šios ekipos jėga - komandinis žaidimas.

“Varžovai yra pavojingi visose pozicijose, jie stengiasi, kovoja, žodžiu, aikštėje nevengia darbo, - sakė vilniečių treneris. - Mūsų privalumas - greitas, agresyvus žaidimas, užtikrinta kova po krepšiu. Jeigu mes žaidžiame pagal tokį scenarijų, tuomet nėra komandos, kuri mus galėtų sustabdyti. Bet jeigu toks žaidimas nepavyks, teks ieškoti kitų būdų pergalei pasiekti”.

Po mačo Tel Avive nesitreniravo naudingiausias šios dvikovos vilniečių žaidėjas Haris Mujezinovičius, per rungtynes greitos atakos metu nesėkmingai nukritęs ant parketo. Vakar R.Kuncaitis dar nebuvo tikras, kad puolėjas galės šįvakar išbėgti į aikštę.

Stengsis stabdyti greitas atakas

“Norėtųsi išeiti iš to užburto nesėkmių rato, bet “Lietuvos rytas” šiuo metu yra puikios sportinės formos, todėl bus sunku, - sakė į Vilnių atskridęs “Prokom Trefl” įžaidėjas T.Pačėsas. - Manau, būtų visai gerai, jeigu kovodami su vilniečiais pasiektume tokį patį rezultatą kaip prieš dvejus metus”.

2003-2004 metų sezono ULEB taurės turnyre “Lietuvos rytas” ir “Prokom Trefl” tarpusavio dvikovose pasidalijo po pergalę, laimėdamos namų rungtynes.

“Prokom Trefl” vyriausiasis treneris Eugenijuszas Kijevskis teigė, kad svarbiausia bus sustabdyti greitas aikštės šeimininkų atakas ir neleisti po krepšiais karaliauti jų aukštaūgiams.

“Jeigu mums tai pavyktų padaryti, tuomet būtų galima galvoti apie pergalę. Žinome, kad bus sunku, bet iš anksto nepasiduodame”, - kalbėjo Sopoto klubo strategas.

Įveikė vilniečių skriaudikus

Lenkijos pirmenybėse čempionų titulą ginantis “Prokom Trefl” iškovojo 10 pergalių iš 11 galimų ir yra vienvaldis čempionato lyderis.

Eurolygoje Sopoto klubas rungtyniauja ne taip sėkmingai. Per pirmuosius tris mačus iškovojusi dvi pergales, Lenkijos ekipa vėliau patyrė tris pralaimėjimus iš eilės. Įdomu tai, kad “Prokom Trefl” nugalėjo abi komandas, kurioms pralaimėjo “Lietuvos rytas” - Zagrebo “Cibona” (Kroatija) ir Milano “Armani Jeans” (Italija).

Tačiau “Prokom Trefl” neatsilaikė prieš Tel Avivo “Maccabi” (Izraelis), Barselonos “Winterthur FCB” (Ispanija), Pirėjo “Olympiakos” (Graikija) ir Stambulo “Efes Pilsen” (Turkija). Visas šias komandas parklupdė “Lietuvos rytas”.

Statistikos veidrodyje

“Prokom Trefl” lyderis - puolėjas iš Slovėnijos Goranas Jagodnikas. 31 metų 203 cm ūgio žaidėjas Sopote žaidžia nuo 2002 metų. Šį sezoną jis Eurolygoje vidutiniškai pelno po 15,5 taško, atkovoja po 6,3, perima po 2,3 kamuolio per rungtynes.

Nors nepatenka tarp rezultatyviausių komandos žaidėjų, pagal naudingumo balus (vidutiniškai 12) antras yra kaunietis T.Masiulis, nežymiai nusileidžiantis tik G.Jagodnikui (12,3 balo).

Dar vienas svarbus “Prokom Trefl” pergalių kalvis - antrą sezoną komandoje žaidžiantis lenkas Adamas Wojczykas, pelnantis vidutiniškai po 12,3 taško.

Vis labiau įsižaidžia antrą sezoną Europoje rungtyniaujantis žaidėjas iš Puerto Riko Christianas Dalmau, su savo šalies rinktine kovojęs Atėnų olimpinėse žaidynėse. 192 cm ūgio 28 metų gynėjas Eurolygoje vidutiniškai pelno po 11 taškų, tačiau paskutiniuosiuose dviejuose mačuose su “Olympiakos” ir “Efes Pilsen” jis atitinkamai įmetė 21 ir 18 taškų.

Pagrindinis “Prokom Trefl” vidurio puolėjas - 213 cm ūgio 29 metų naujokas Mikaelis Andersenas. Danijoje gimęs krepšininkas baigė mokslus JAV, o nuo 1997 metų rungtyniavo Graikijos ir Italijos klubuose.

Antrasis Sopoto komandos lietuvis T.Pačėsas yra pagrindinis atakų organizatorius. Sėkmingai vadovavęs komandai trejose rungtynėse (su “Maccabi” jis nežaidė), dvikovose su “Olympiakos” ir “Efes Pilsen” įžaidėjas neblizgėjo ir savo vietą aikštėje dažniau užleisdavo vengrui Ištvanui Nemetui.