214 cm ūgio A. Okunskis „Lietuvos ryte“ žaidė 1999-2000 m. ir 2002-2003 m. sezone. Su sostinės ekipa 2000-aisiais jis tapo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu.

Po paskutinio savo karjeros etapo Lietuvoje, vidurio puolėjas dar šiek tiek pažaidė Graikijoje, Ukrainoje, o vėliau pasuko į verslą.

Visgi neseniai buvusiam krepšininkui iškilo rimtų sveikatos problemų, kurias feisbuke atskleidė šeimos draugė Lena.

„Žinote, būna tokie žmonės, kurie nuo pirmos pažinties dienos tampa tau broliais. Tokiu be galo geru žmogui yra A. Okunskis – Sašulia, kaip jį vadina jo žmona Mariana Okunskaja. Jis ne tik toks didelis ir geras, jis labai sąžiningas, stiprus ir daug padarė mūsų Ukrainai. Taip jau nutiko, kad šią savaitę du kartus kalbėjau apie Sašą. Pasirodo, visai ne atsitiktinai.

Mūsų Sašai reikia pagalbos. Jis guli Kijevo karinėje ligoninėje. Jį rengia eilinei operacijai. Po pirmųjų dviejų jis yra labai silpnas. Jam reikia kaujo, kiekvieną dieną išleidžiamos didelės pinigų sumos jo medicininiam parengimui operuotis, maitinimui. Ir tas maitinimas labiau panašus į astronauto rinkinė. Tačiau net toks paketas vertas net 500 grivinų (apie 17 eur, – red. past.), – rašo moteris.

„Žinau, kad nei Saša, nei Maša niekad nesutiktų su tokiu mano viešu laišku feisbuke. Jie nenori afišuotis. Tačiau tai sprendžiu pati. Mariana dabar taip pat pateko į ligoninę, o trys jų vaikai gyvena su močiute. Jeigu turite pažinčių, kurios gali padėti, parašykite“, – ukrainietiškus telefono numerius, kuriais gali kreiptis norintys padėti vėžinės kilmės liga susirgusiam vyrui, nurodo moteris.

„Žaidžiau įvairiose ekipose ir lygose, tačiau „Lietuvos rytas“ buvo viena geriausių komandų mano karjeroje. Ilgiuosi tų laikų“, – prieš penkerius metus tinklalapiui „BasketNews.lt“ yra pasakojęs A. Okunskis. – 1999-2000 m. sezonas ir LKL finalai yra vieni iš pačių įsimintiniausių per visą mano karjerą. Man – legionieriui, kaip ir „Lietuvos ryto“ lietuviams, pergalė prieš „Žalgirio“ komandą, buvo pats svarbiausias tikslas. Ypač dėl to, kad jiems pralaimėjome visas reguliariojo sezono rungtynes“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)