Kaip teigia žinomas krepšininkas, siekiant sportinių rezultatų bendras fizinis pasiruošimas yra gyvybiškai svarbus.

„Krepšinis yra intensyvi fizinė veikla, tad kūnas turi būti pasiruošęs atlaikyti didžiulius krūvius. Todėl ruošdamiesi svarbioms varžyboms visi kartu bent kelis kartus per savaitę treniruojamės klube, – pasakoja A. Jomantas.

Pasak „Lietuvos ryto“ komandos kapitono, vien treniruočių krepšinio aikštėje tikrai nepakanka. Siekdami pasirūpinti atskiromis raumenų grupėmis, žaidėjai privalo reguliariai lankytis ir sporto klube.

„Sporto klube dirbame dvejopai. Yra tam tikra pratimų bazė, kuri privaloma visiems. Tačiau kiekvienas krepšininkas taip pat turi ir savo atskirą pratimų programą. Ji priklauso nuo to, ką tau asmeniškai reikia tobulinti, kokias traumas esi patyręs. Tai jau individualus darbas“, – dėsto A. Jomantas.

„Lietuvos ryto“ komandos fizinio pasirengimo treneris Evaldas Kandratavičius įsitikinęs, kad bendras fizinis pasirengimas profesionaliam sportininkui būtinas, tačiau sporto salėje svarbu taikyti tuos funkcionaliuosius pratimus, kurie vėliau padės lengviau judėti aikštelėje ir efektyviau išpildyti techninius elementus.

„Sporto salėje žaidėjų daromi pratimai turi teikti tiesioginę naudą ir krepšinio aikštėje. Treniruotės sporto klube metu, naudojant įvairius svarmenis, gumas ir kitus treniruoklius, imituojami tam tikri krepšinio žaidimo judesiai, stovėsenos ir padėtys, taip atliekamus pratimus maksimaliai priartinant prie judesių, kurie realiai atliekami krepšinio aikštelėje. Jei sporto salėje atliekami pratimai nebus funkcionalūs, žaidėjas krepšinio aikštėje iš jų nejaus maksimalios naudos“, – apie treniruočių sporto klube specifiką pasakoja treneris. E. Kandratavičius teigia, kad intensyvesnį pasiruošimą dvikovai su „Neptūno“ komanda vilniečiai pradėjo kiek daugiau nei prieš savaitę.

Visgi likus kelioms dienoms iki rungtynių, anot trenerio, fizinis krūvis žaidėjams šiek tiek sumažinamas, jiems leidžiama atsikvėpti ir pailsėti.

„Likus kelioms dienoms iki varžybų labai svarbu leisti žaidėjams gerai pailsėti. Labai patogu, kai tai galima padaryti ten pat, kur vyksta ir treniruotės. Atsipalaidavimui žaidėjai eina paplaukioti į klubo baseiną, taip pat mėgsta pažaisti stalo tenisą“, – pasakoja treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)