„Palanga visuomet traukė krepšininkus – pirmiausia, kaip stovyklų vieta. Dabar, kai joje atsirado puiki sporto bazė, kurortas tapo dar patrauklesnis sportininkams. Labai džiaugiamės, kad miesto valdžia supranta ir vertina krepšinį bei visapusiškai prisideda prie šios sporto šakos plėtros“, – pasirašant sutartį sakė A. Sabonis.

„Palanga pastaruoju metu ypač plečia rekreacijos, poilsio, sveikatinimo, kultūros erdvių infrastruktūrą, tai pasakytina ir apie sportą. Mūsų naujajame sporto komplekse jau vyko įvairių sporto šakų šalies čempionatai, tarptautiniai ir regioniniai turnyrai, rengtos sportininkų, tarp jų ir krepšininkų, vasaros stovyklos. Mes džiaugiamės, jog du savo sričių šalies lyderiai – Palanga, kaip didžiausias ir populiariausias Lietuvos kurortas, ir krepšinis, kaip aukščiausius domėjimosi, lankomumo bei žiūrimumo reitingus turinti sporto šaka, – tęsia ir plėtoja abipusiai naudingą partnerystę“, – sakė Palangos miesto meras Š. Vaitkus.

Pagal penktadienį pasirašytą sutartį, pirmasis bendras Palangos ir LKF renginys startuos jau vasario 5-6 dienomis. Krepšinio šventės metu kurorte vyks LKF vyrų (mažosios) taurės turnyro finalo ketvertas ir Lietuvos moksleivių lygos „Perlas“ žvaigždžių diena.

Palanga taip pat taps svarbus Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirengimo olimpinėms žaidynėms centras. Joje, besirengdama kelionei į Rio de Žaneirą, vasarą stovyklaus – sportuos ir gyvens – Jono Kazlausko vadovaujama rinktinė. Laiko tinkamai pasirengti Palangoje ji gavo pernai Europos čempionate iškovojusi sidabrą ir tiesioginį kelialapį į Olimpines žaidynes.

Krepšinio šventėje vasario 5-6 dienomis laukiama ypač daug krepšinio aistruolių, nes į LKF taurės turnyro finalo ketvertą pateko trys Žemaitijos regiono komandos – „Mažeikiai“ (Nacionalinė krepšinio lyga), „Tauragė“ ir Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto (abi –Regionų krepšinio lyga). Jų sirgaliai ypač aktyviai palaiko savo ekipas.

Be šių komandų, finalo ketverte rungtyniaus ir NKL pirmaujantys Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai.

Taip pat vyks dėjimų į krepšį ir tritaškių konkursai.

LKF vyrų taurės turnyras rengiamas vietoje buvusios Mažosios LKF taurės. Jis skirtas krepšinio plėtrai šalies regionuose. Didžiosios vyrų taurės organizavimą LKF šiemet yra delegavusi Lietuvos krepšinio lygai.

Gausybė žmonių paprastai atvyksta į Moksleivių krepšinio lygos žvaigždžių dieną, kuri šįmet Palangoje vyks vasario 6-ąją nuo 11 val. Jos metu savo talentą demonstruos geriausieji Lietuvos jaunieji krepšininkai, vyks populiarių pramogų žvaigždžių pasirodymai, žaidimai su žiūrovais. Įėjimas į šį renginį – nemokamas.

Galimybes plačiau bendradarbiauti su LKF atvėrė Palangos savivaldybės sumanytas ir per itin trumpą laiką įgyvendintas sporto infrastruktūros plėtros projektas, pagal kurį kurorte prieš dvejus metus duris atvėrė naujas sporto kompleksas, o pernai baigtas rekonstruoti bei atnaujintas greta esantis stadionas. Komplekso statybos kainavo 4,33 mln. eurų, iš kurių 1,65 mln. eurų skyrė Kūno kultūros ir sporto departamentas, pagal tarptautinę Bendradarbiavimo per sieną programą papildomai buvo gauta 2,68 mln. eurų. Stadionui rekonstruoti panaudota 0,64 mln. eurų, didžiąją dalį lėšų skyrė Kūno kultūros ir sporto departamentas.

Lūžtančią jūros bangą savo forma primenančio tarptautinius standartus atitinkančio sporto komplekso bendras plotas siekia beveik 5 tūkstančius kvadratinių metrų. Sporto salę su universalia danga specialiu tinklu galima transformuoti į keletą skirtingų erdvių, tad vienu metu čia gali vykti skirtingų sporto šakų treniruotės. Taip pat įrengtos išstumiamos tribūnos su 1100 sėdimų vietų, modernios treniruoklių salės, skirtos profesionalams bei mėgėjams, persirengimo kambariai bei pagalbinės patalpos.

Rekonstruotas stadionas yra vienintelis Lietuvoje, turintis devynis bėgimo takus. Čia visiškai pakeista senoji danga, įrengti sektoriai lengvosios atletikos varžyboms, tribūnos, galinčios talpinti 1400 žiūrovų.

Planuojama jau netrukus prie naujojo sporto komplekso įkurdinti papildomą futbolo aikštyną su dirbtine danga bei keturis atvirus teniso kortus.

Vien praėjusią vasarą naujojoje Palangos sporto bazėje vasaros stovyklas surengė Lietuvos, o vėliau ir Kataro krepšinio rinktinės, Rusijos Volgogrado krepšinio komanda „Krasnyj Oktiabr“. Be kitų, čia vyko šalies lengvosios atletikos čempionatas, sambo bei bokso turnyrai, Nacionalinės krepšinio lygos ir šalies futbolo pirmosios lygos varžybos. Palangoje treniravosi ir Lietuvos šešiolikmečių merginų rinktinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją