Į trenerio postą pretendavo ir Rimas Kurtinaitis, tačiau pasak V. Garasto, R. Kurtinaitis kartu su visu trenerių štabu pasitraukė po nesėkmingo pasirodymo Europos čempionate, tad jo kandidatūrai trečiadienį nebuvo pritarta.

"R. Kurtinaitis atsistatydino. Kalba baigta. Su juo viskas baigta", - audringai kalbėjo V. Garastas.

Netrukus su K. Kemzūra bus pradėtos derybos, o sutartį planuojama pasirašyti lapkričio pradžioje.

„Lapkričio 5-tąją treneriui bus siūloma pasirašyti sutartį. Aišku, pirmiausia derybos turi būti sėkmingos“, - sakė V. Garastas.

K. Kemzūros krepšininko ir trenerio karjera

Per savo kaip krepšininko karjerą K. Kemzūra žaidė Kauno „Atleto“ komandoje (1993-1996 m.), „Šilutėje (1996-1998 m.). Vėliau buvo žaidžiantysis Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris, o 1999 lapkritį perėjo į Panevėžio „Kalnapilį“.

K. Kemzūrai teko ragauti ir legionieriaus duonos, kai 1999-2000 m. atstovavo Gmundeno "Swans" klubui iš Austrijos.

Trenerio karjerą K. Kemzūra pradėjo Turkijoje, kur dirbo Stambulo „Besiktas“ trenerio asistentu (2001-2002 m.). Vėliau tas pačias pareigas ėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipoje (2002-2004 m.), o nuo 2004 m. balandžio baigė sezoną kaip vyriausiasis sostinės klubo treneris.

Vėliau K. Kemzūra dirbo Sankt Peterburgo „Dinamo“ trenerio aistentu (2004-2005 m.) bei laimėjo FIBA taurę.

Vėliau treneris pasuko į Italiją, kur taip pat dirbo antruoju treneriu Trevizo „Benetton“ ekipoje, su kuria tapo Italijos čempionu.

Nuo 2007 m. pradžios K. Kemzūra treniravo Maskvos srities „Chimki“ klubą, o vasario ir kovo mėnesiais tapo geriausius Rusijos lygos treneriu.

Įvairiose Lietuvos krepšinio rinktinėse K. Kemzūra dirba nuo 2005 m., o šių metų Europos krepšinio čempionate vadovavo Latvijos nacionalinei komandai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją