Keturias dienas trukę mokymai vyko Trakuose, Balstogėje ir Taline. Pagal patyrusių Lietuvos ir užsienio ekspertų parengtą programą, tobulinosi beveik 100 pareigūnų iš Lietuvos, Lenkijos bei Estijos. Mokymus vedė patyrę ir kvalifikuoti ekspertai iš Portugalijos, Lenkijos ir Belgijos.

Mokymuose dalyvavęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Sigitas Mecelica džiaugėsi, kad į mokymus susirinko įvairių šalių skirtingų grandžių pareigūnai. Tai, pasak jo, padės formuoti vieningą politiką užtikrinant viešąją tvarką masinių renginių metu. Be to, mokymuose įgytas žinias pareigūnai netrukus galės išbandyti praktiškai, Lietuvoje vyksiančio Europos vyrų krepšinio čempionato metu.

Minėti mokymai rengiami pagal projektą "Saugumas didelių sporto renginių metu", finansuojamą iš Europos Sąjungos specialiosios 2007-2013 metų programos "Nusikalstamumo prevencija ir kova su nusikalstamumu".

Tolesnis projekto etapas - Estijos ir Lenkijos pareigūnų stažuotė bei ekspertų vizitas Lietuvoje, Europos vyrų krepšinio čempionato metu. Ekspertai įvertins Lietuvos, Estijos ir Lenkijos policijos darbą sporto renginių metu bei pateiks rekomendacijų, kaip tą veiklą tobulinti.

Europos vyrų krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 31 - rugsėjo 18 dienomis Alytuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Kaune ir Vilniuje. Pirmenybėse dėl medalių bei dviejų kelialapių į 2012 metų Londono vasaros olimpines žaidynes varžysis 24 Europos šalių krepšinio rinktinės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją