Merginoms svarbiausia tinkamai ir atsakingai pasirengti fiziškai, jog sezono metu būtų galima išvengti rimtų traumų ar sužeidimų, kurie išvestų iš rikiuotės.

Šiais metais prie LMKL krepšininkių sveikatos patikrinimo, kurį vykdo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Sporto institutas, prisijungė Raumenų ir skeleto ultragarsinės diagnostikos draugija (RSUDD), vadovaujama dr. Sauliaus Rutkausko.

Mobili medikų komanda su dr. Laimonu Šiupšinsku priešakyje kaip ir kiekvienais metais vyks į komandų treniruočių vietas ir atliks tyrimus. Kartu su funkciniu griaučių raumenų sistemos ištyrimu krepšininkėms bus atliekamas ir ultragarsinis tyrimas.

Jo metu vertins sportininkių sausgysles, raiščius ir raumenis. Tyrimo privalumas – saugumas, nes veikimo principas remiasi ultragarso bangų sklidimu audiniuose, todėl yra visiškai nepavojingas sveikatai.

Ultragarsinio tyrimo metu galima pamatyti sausgyslių ir raiščių plyšimus, ūmius uždegiminius ar potrauminius pakitimus, lėtinius degeneracinius pažeidimus, nors sportininkė tuo metu nieko nejaučia.

Sporto instituto vadovas ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės gydytojas prof. Rimtautas Gudas džiaugiasi, kad funkciniai griaučių raumenų sistemos testai ir ultragarsinis ištyrimas dar labiau pagerins krepšininkių sveikatos būklės diagnostiką, padės anksti nustatyti sąnarių, sausgyslių ir raiščių problemas.

Jau keletą metų atliekami funkciniai griaučių raumenų testai ir patiriamų traumų registro duomenys atskleidė, jog LMKL krepšininkės dažniausi patiria apatinių galūnių traumas. Taip pat buvo nustatyta, jog tos krepšininkės, kurios patyrė traumas, buvo ženkliai blogesnės būklės prieš traumą lyginant su kitomis LMKL krepšininkėms.

Iki naujojo LMKL sezono pradžios specialistai atliks visų klubų krepšininkių testus ir pateiks rezultatus prieš prasidedant čempionato kovoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)