Europos jaunučių (iki 16 metų) merginų čempionato A diviziono burtai lietuvaitėms A grupėje lėmė Ispanijos, Rusijos ir Lenkijos krepšininkes.

B grupėje kausis Čekijos, Vokietijos, Kroatijos ir Nyderlandų komandos. C grupėje susitiks Italijos, Vengrijos, Serbijos ir Rumunijos rinktinės, o D grupėje kovos Pranzūcijos, Latvijos, Turkijos ir Baltarusijos ekipos.

Europos jaunučių A diviziono čempionatas vyks kitų metų rugpjūčio 4-12 dienomis Prancūzijoje.

Savo varžoves Europos čempionato A divizione sužinojo ir Lietuvos aštuoniolikmetės. Jos kausis C grupėje kartu su Rusijos, Slovėnijos ir Čekijos ekipomis.

A grupėje varžysis Serbijos, Švedijos, Ispanijos ir Kroatijos rinktinės. B grupėje susitiks Vengrijos, Graikijos, Latvijos ir Turkijos komandos, o D grupėje tarpusavyje kovos Prancūzijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Italijos ir Belgijos merginos.

Europos jaunių A diviziono čempionatas vyks kitų metų rugpjūčio 5-13 dienomis Vengrijoje.

Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) merginų rinktinė Europos čempionato A divizione kausis B grupėje kartu su Latvijos, Italijos ir Portugalijos ekipomis.

A grupėje varžysis Švedijos, Ispanijos, Lenkijos ir Belgijos komandos. C grupėje jėgas išmėgins Bosnijos ir Hercegovinos, Prancūzijos, Vengrijos ir Slovėnijos ekipos, o D grupėje tarpusavyje kausis Turkijos, Rusijos, Serbijos ir Nyderlandų merginos.

Europos jaunimo A diviziono čempionatas vyks kitų metų liepos 8-16 dienomis Portugalijoje.

Prahoje taip pat buvo ištraukti 2017 metų moterų Europos čempionato burtai, kurie 16 ekipų suskirstė į keturias grupes. Buvosios Lietuvos moterų rinktinės varžovės atrankos turnyre, Latvijos krepšininkės, kausis D grupėje kartu su Belgijos, Juodkalnijos ir Rusijos ekipomis.

A grupėje varžysis Vengrijos, Čekijos, Ukrainos ir Ispanijos ekipos. B grupėje susitiks Baltarusijos, Turkijos, Slovakijos ir Italijos komandos. C grupėje jėgas išmėgins Serbijos, Slovėnijos, Prancūzijos ir Graikijos rinktinės.

Lietuvos rinktinė Europos čempionato antrankoje turėjo pripažinti Latvijos ir Slovėnijos ekipų pranašumą ir į pagrindinį turnyrą nepateko.

Prahoje vyko ir vaikinų burtų traukimo ceremonija. Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) rinktinė Europos čempionato A divizione kausis A grupėje kartu su Izraelio, Serbijos ir Kroatijos ekipomis.

B grupėje susitiks Turkijos, Slovėnijos, Suomijos ir Vokietijos rinktinės. C grupėje varžysis Prancūzijos, Estijos, Rusijos ir Italijos komandos, o D grupėje kausis Ispanijos, Švedijos, Juodakalnijos ir Latvijos krepšininkai.

Europos jaunučių A diviziono čempionatas vyks kitų metų rugpjūčio 11-19 dienomis Juodkalnijoje.

Lietuvos vaikinų jaunimo (iki 20 metų) rinktinė Europos čempionato A divizione kausis C grupėje kartu su Ukrainos, Izraelio ir Latvijos rinktinėmis.

A grupėje susitiks Čekijos, Švedijos, Vokietijos ir Graikijos ekipos. B grupėje varžysis Juodkalnijos, Islandijos, Prancūzijos ir Turkijos bendraamžiai, o D grupėje jėgas išmėgins Italijos, Slovėnijos, Ispanijos ir Serbijos ekipos.

Europos jaunimo A diviziono čempionatas vyks kitų metų liepos 15-23 dienomis Kretoje.

Europos jaunių (iki 18 metų) čempionato burtai bus traukiami po turnyro Samsune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją