2015-ųjų rudenį rankomis su Buenos Airių „San Lorenzo“ sukirtęs lietuvis debiutavo naudingai. Kartu su buvusiu Argentinos rinktinės puolėju Walteriu Herrmannu priekinę liniją sudaręs druskininkietis per rungtynes vidutiniškai rinko po 10,8 taško, atkovodavo 7,1 kamuolio, o komanda skynė pergales.

Vis dėlto klubo vadovybė nusprendė pasikviesti dar vieną vidurio puolėją – NBA patirties turintį amerikietį Joshą Powellą, kuris išstūmė T. Lydeką iš ekipos sudėties.

Keletą savaičių nežaidęs ir nereikalingas pasijutęs lietuvis ėmė tartis dėl sutarties nutraukimo. Žiemą jis persikėlė į Pezaro „Consultinvest“ (Italija) ekipą, kurioje jau buvo rungtyniavęs praeityje.

Bet „San Lorenzo“ nematė būtinybės laikytis suderėtų kontrakto nutraukimo sąlygų. Dėl to T. Lydeka kreipėsi į FIBA arbitražą ir bylą laimėjo.

Buenos Airių klubas buvusiam žaidėjui turės sumokėti 27 tūkst. JAV dolerių (25 tūkst. eurų) kompensaciją. Dar 6 tūkst. dolerių „San Lorenzo“ privalės pervesti T. Lydekai atstovaujančiai „East Players“ agentūrai, be to, klubas įpareigotas padengti 10 tūkst. eurų siekiančias teismo išlaidas.

Primename, kad šiame sezone T. Lydeka gina Sasario „Dinamo“ (Italija) garbę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją