Pirmosiose rungtynėse Vilniuje mūsiškiai buvo laimėję 73:58, tačiau pagal turnyro reglamentą taurė būtų atitekus tai komandai, kuri iškovotų pergales abejuose mačuose. Kadangi taip neįvyko, taurės nelaimėjo nė viena ekipa.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo lietuviai. Perimdami kamuolius bei geriau kovodami po krepšiu per pirmąsias dešimt minučių jie įgijo 3 taškų persvarą (20:17). Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo paskutinis kartas, kai mūsiškiai pirmavo.

Rusai antrojo kėlinio kelių minučių atkarpą laimėjo 9:0 ir atitrūko (33:24), o prieš didžiąją pertrauką įgijo dviženklį pranašumą – 39:28.

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštėje vėl išsilygino ir po Simo Jasaičio dvitaškio su pražanga rezultatas tapo lygus – 42:42. Nors po to rusai be atsako pelnė 9 taškus ir vėl atitrūko, tačiau Giedriaus Gusto dvitaškis baigiantis kėliniui vėl priartino lietuvius (51:53).

Dvikovos baigtis sprendėsi paskutinėmis minutėmis. Likus žaisti pusantros minutės rusai pirmavo 71:67 ir Kšyštofas Lavrinovičius greitoje atakoje turėjo progą sušvelninti rezultatą. Tačiau aukštaūgio dėjimą įspūdingai blokavo Andrejus Kirilenka, o per likusį laiką šeimininkai taikliai atakavo nuo baudų metimo linijos ir šventė pergalę.

Iš viso per pasiruošimo Europos čempionatui laikotarpį lietuviai sužaidė 12 rungtynių iš kurių laimėjo 8.

Rezultatyviausiai Lietuvos krepšininkų gretose žaidė komandos kapitonas Mindaugas Žukauskas ir Darjušas Lavrinovičius (9 atkovoti kamuoliai), surinkę po 15 taškų. 11 taškų Lietuvos rinktinei pelnė Simas Jasaitis. 8 taškai Pauliaus Jankūno sąskaitoje, po 6 pelnė Vidas Ginevičius (7 rezultatyvūs perdavimai), Ramūnas Šiškauskas ir Kšyštofas Lavrinovičius, po 2 įmetė Robertas Javtokas ir Giedrius Gustas.

Rusijos rinktinės gretose pasižymėjo Sergejus Monia ir natūralizuotas amerikietis Johnas Robertas Holdenas (po 17 tšk.) bei Viktoras Chriapa ir Andrejus Kirilenka (po 11 tšk.). Pastarasis dar ir atkovojo 13 kamuolių ir blokavo 6 metimus.

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje abiejų komandų vyriausieji treneriai nebuvo patenkinti savo auklėtinių žaidimu.

"Padarėme per daug klaidų ir buvome nepakankamai agresyvūs, kad įveiktume Rusijos rinktinę. Visi matėme, kad varžovai tokių klaidų neatleidžia ir už jas skaudžiai baudžia. Turiu omenyje A.Kirilenką, S.Monią ir V.Chriapą", - kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Antanas Sireika.

"Esu nepatenkintas", - sakė Rusijos rinktinę treniruojantis Sergejus Babkovas. - "Žaidėme blogai, panašiai, kaip ir pirmose rungtynėse Vilniuje. Labai prastai pradėjome rungtynes, leidome Lietuvos komandai įgauti pasitikėjimo ir tada prasidėjo atkakli kova. Pasidžiaugti galiu tik tuo, kad nepalūžome ir atlaikėme daugybę varžovų bandymų perlaužti rungtynes".

Tai buvo paskutinis Europos čempionės titulą ginsiančios Lietuvos komandos draugiškas susitikimas prieš 2005 metų Senojo žemyno pirmenybes, kurios rugsėjo 16 dieną prasidės Serbijoje ir Juodkalnijoje.

Lietuvos rinktinė iš Maskvos grįš į Klaipėdą, kur toliau tęs pasiruošimą Europos čempionatui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją