Taip neįvyko – mačą šeštadienį „Lietuvos rytas“ laimėjo 88:59. Ši nesėkmė „Dzūkijai“ lėmė paskutinę vietą LKL čempionate ir kitą sezoną alytiškius lygoje gali pakeisti Nacionalinės krepšinio lygos čempionas, jei pastarasis klubas atitiks LKL reikalavimus.

„Nevėžio“ valdyba samprotavo, kad „Lietuvos rytas“ ir „Dzūkija“ turi daug sąsajų ir ypač akcentuota, jog dabartinis vilniečių treneris Tomas Pačėsas yra vienas Alytaus klubo įkūrėjų.

Kreipimesi į LKL „Lietuvos ryto“ klubo direktorius Martynas Purlys pabrėžė, kad „Nevėžio“ pareiškimai dėl galimų užkulisinių susitarimų yra nepagrįsti, melagingi, neatitinkantys tikrovės ir žeminantys „Lietuvos ryto“ dalykinę reputaciją. LKL nuostatai nurodo, „lygos dalyviai turi skelbti tikslią, tikrą, pagrįstą ir teisingą informaciją etiška forma.

LKL dalyviams draudžiama viešai grasinti, įžeidinėti, platinti nepagrįstą kritiką, konfidencialią, tikrovės neatitinkančią informaciją, kuri žemina fizinio asmens garbę ar orumą, žeidžia juridinio asmens reputaciją arba kenkia LKL ar LKL klubų interesams ir reputacijai. Kritika laikoma nepagrįsta, jei ji platinama nesiėmus priemonių konstruktyviai išspręsti situaciją lygos viduje, nepateikiant konkrečių argumentų ir neetiškai.“

M.Purlys pridūrė: „Tokie vieši „Nevėžio“ pareiškimai žemina ir LKL reputaciją, nes peršama mintis, jog lygoje rungtynės vyksta neskaidriai, klubams iš anksto susitarus.“

„Nevėžio“ valdyba savo pareiškime netgi užsiminė, kad jei vyks kokie nors užkulisių žaidimai, Kėdainių klubas gali trauktis iš LKL. Bet dar pernai „Nevėžis“ pats buvo arti to, kad būtų tiesiog išspirtas iš lygos dėl sutartų rungtynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)