Solidžią persvarą prieš aikštės šeimininkus lietuviai susikrovė jau pirmoje mačo pusėje. Po 20 min. Lietuva prieš Egiptą pirmavo 55:21.

Trečiajame kėlinyje lietuviai dar labiau padidino savo pranašumą, o ketvirtasis tapo formalumu, per kurį egiptiečiai šiek tiek sumažino savo atsilikimą.

Rezultatyviausiai mūsiškių gretose žaidė Arnoldas Kulboka, pelnęs 19 taškų (5/5 dvit., 3/9 trit.). 11 taškų prie pergalės pridėjo Tadas Sedekerskis, po 10 – Gytis Masiulis ir Mantvydas Žukauskas.

Lietuvos rinktinė prarado 14, o Egipto krepšininkai – net 30 kamuolių. Pagal rezultatyvius perdavimus lietuviai varžovus pranoko 25-12. Didžiausia mūsiškių persvara šiose rungtynėse siekė net 46 taškus

Tai buvo antrosios Lietuvos rinktinės rungtynės Egipte. Pirmosiose lietuviai 98:79 sutriuškino Vokietijos bendraamžius.

Kitose grupės rungtynėse sekmadienį Vokietija kovojo su Puerto Riku – įtikinamą pergalę 69:49 iškovojo europiečiai.
Turnyro lentele (FIBA)

Lietuvos rinktinė su dviem pergalėmis tapo vienvalde B grupės lydere ir jau užsitikrino 1-ąją vietą galutinėje grupės turnyro lentelėje nepaisant to, kaip pasibaigs paskutinės rungtynės su autsaideriu Puerto Riku. Šis mačas vyks antradienį 21.30 val.

Iš viso čempionate varžosi šešiolika į keturias grupes po keturias suskirstytų komandų.

Į kitą etapą – aštuntfinalį – pateks visos 16 rinktinių. Jame B grupės komandos varžysis su A grupės, kurioje žaidžia Argentina, Naujoji Zelandija, Pietų Korėja ir Prancūzija, ekipomis. A grupėje 1-ąją vietą užėmusi komanda žais su ketvirta B grupės komanda, 2-ąją vietą grupėje užėmusi ekipa susitiks su 3-ąją kitos grupės komanda ir kt.

Pernai šios amžiaus grupės Lietuvos rinktinė Europos (U-18) čempionate iškovojo sidabro medalius.

Vienintelį kartą U-19 čempionato auksą lietuviai yra laimėję 2011-aisiais Rygoje – tąsyk pirmąją vietą užėmė Kazio Maksvyčio treniruota komanda su Jonu Valančiūnu priešakyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)