Lygiaverčiai varžovai

Kauno „Žalgiris” dar nė karto šį ULEB Eurolygos sezoną nepralaimėjo savo arenoje. Tokią tradiciją kauniečiai tikisi išlaikyti ir per paskutines A grupės rungtynes su italų Bolonijos „Climamio“ komanda. Pirmoji šių ekipų akistata Lietuvos čempionams susiklostė nesėkmingai – jie buvo priversti pripažinti italų pranašumą 64:75.

Nepaisant to, Kauno sporto halėje šiandien susikaus vienas kito verti varžovai. Abi komandos A grupėje iškovojo po 9 pergales ir patyrė po 4 pralaimėjimus. Šio vakaro pergalės kaina didelė – nugalėtojas užims antrąją vietą.

„Climamio“ komanda neturi išskirtinio lyderio – visi krepšininkai mėgsta atakuoti. Daugiausia nemalonumų kauniečiams per pirmąją dvikovą pridarė po 15 taškų pelnę Marco Belinelli ir Daliboras Bagaričius. Kita vertus, tada „Žalgiriui“ negalėjo padėti ekipos kapitonas Tanoka Beardas.

Slaptu kauniečių ginklu gali tapti ir naujokas Kennie Andersonas. Anot trenerių, patyrusiam amerikiečiui šiose rungtynėse gali būti patikėtas didesnis vaidmuo.

Sieks pirmosios vietos

Kito mūsų šalies klubo – Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai šiandien išvykoje B grupės mače antrą kartą mėgins palaužti grupės autsaiderio Sopoto „Trefl“ pasipriešinimą. Pirmose tarpusavio rungtynėse vilniečiai lenkus įveikė 82:69. Nepaisant lietuvių sėkmės, varžovai iš Lenkijos pa­rodė, kad gali būti pavojingi priešininkai. Pačioje mačo pabaigoje jie sugebėjo sumažinti skirtumą nuo 25 iki 13 taškų, o kovą dėl kamuolių laimėjo net 40:27.

Tiesa, devintoji pergalė Vilniaus komandai neužtikrins pirmosios vietos grupėje. Jiems taip pat reikia tikėtis, kad paskutinės reguliariojo sezono rungtynės nesėkmingai susiklostys B grupės lyderiams Stambulo „Effes Pilsen“ krepšininkams. Jie Zagrebe mėgins atkeršyti vietos „Cibonos“ ekipai už skaudų pralaimėjimą pirmajame rate.

Nerimo signalai

Prieš paskutines grupės run­g­tynes „Lietuvos ryto“ komandos treneriai ieškos kuo pakeisti traumuotus žaidėjus. Robertas Javtokas sirguliuoja ir prieš išvykdamas į Sopotą treniravosi tik kartą. Dar savaitę dėl sužeistos blauzdos nesportuos Robertas Štelmaheris.

Beje, latvių įžaidėjas buvo rezultatyviausias pirmoje ekipų akistatoje – pelnė 17 taškų. Nežinia, kaip seksis komandos naujokui Maurice’ui Bakeriui. Be to, dar prieš išvykdamas koją susimušė Tomas Delininkaitis, tačiau tikimasi, kad komandai jis padėti galės.

Robertas Kuncaitis, Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerio asistentas:

„Nebijome, kad baigiantis reguliariajam sezonui vyrai atsipalaiduos. Važiuojame kautis dėl pergalės. Paskutinės ULEB Eurolygos rungtynės su „Maccabi“ buvo išties geros – išlipome iš krizės. Sopote „Trefl“ žais „laisvesnėmis rankomis“ – jie neturi ką prarasti. Apskritai lenkų komanda nėra mums labai paranki. Ji nežaidžia tvarkingo, taisyklingo krepšinio ir sunkiai nuspėjama.

Varžovai daug improvizuoja, agresyviai veržiasi prie krepšio, atlieka daug nelogiškų metimų.

Ar mums yra ką tobulinti savo žaidime?

Čia kaip gyvenime – niekada nėra pabaigos. Tik apsidžiaugi, kad viskas gerai, žiūrėk, kitą dieną jau viskas pasirodo kitaip“.

Gintaras Krapikas, Kauno „Žalgirio“ trenerio asistentas:

„Pirmąsias tarpusavio rungtynes Bolonijoje su „Climamio“ pralaimėjome sužaidę nesėkmingai mačo pabaigą. Dabar situacija kita – žaisime namie, o Kaune šį sezoną kol kas nenusileidome nė vienai komandai. Savo arenoje žaidžiame galingai, agresyviai bei tikimės šią tradiciją išlaikyti ir per paskutines reguliaraus ULEB Eurolygos sezono rungtynes.

Naujoko Kenny Andersono sportinė forma kyla, matosi, kad jis labiau pritampa prie komandos. Tai nuteikia optimistiškai ir jo vaidmuo komandoje didės. Kas dar kelia nerimą? Nežaidžiame tobulo krepšinio. Ypač tai matosi, kai kovojame išvykose – nesame patenkinti savo žaidimu, nors kartais ir laimime. Tai silpnoji mūsų vieta, kurią per kitą varžybų etapą norėtume sustiprinti“.