Šį sezoną M. Solopova pradėjo Izmiro „Konak“ komandoje Turkijoje. Šį sezoną per 7 Turkijos reguliariojo sezono rungtynes krepšininkė aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 23 minutes, pelnydavo po 6 taškus, atkovodavo 4 kamuolius ir atlikdavo 1 rezultatyvų perdavimą.

M. Solopova padėjo Lietuvos nacionalinei moterų rinktinei patekti į praėjusią vasarą vykusį Europos pirmenybes Prancūzijoje. Per 8 atrankos rungtynes gynėja vidutiniškai pelnydavo po 9 taškus, atkovodavo 3 kamuolius ir atlikdavo 2 rezultatyvius perdavimus. Europos čempionate Lietuvos rinktinei M.Solopova negalėjo padėti dėl traumos.

M. Solopovą savo karjerą pradėjo Klaipėdos „Lemminkainen“ klube, o vėliau žaidė Kauno „VIČI-Aisčių“ ekipoje, su kuria tapo Lietuvos ir Baltijos (BWBL) lygų čempione. Pradėjusi legionierės karjerą M.Solopova žaidė Košicės „Good Angels“ (Slovakija), „Hainaut Basket“ (Prancūzija) ir „Edremit Belediyesi“ (Turkija) komandose.

2006 metais krepšininkė tapo Europos šešiolikmečių merginų čempionato bronzos medalio laimėtoja, o 2008 metais iškovojo Europos aštuoniolikmečių merginų čempionato auksą.

2010 metais M. Solopova buvo įtrauką į moterų NBA naujokių biržos šaukimo sąrašą, tačiau savo pavardės WNBA loterijoje neišgirdo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)