Šeštadienio rezultatas:

Lietuva U-20 - Latvija U-20 - 83:47.

Lietuva: Tautvydas Šležas 11 (6 atk. kam.), Augustas Pečiukevičius ir Mantas Kadzevičius po 10, Eimantas Bendžius ir Evaldas Kairys po 9, Adomas Drungilas ir Gediminas Orelikas po 7, Giedrius Staniulis ir Darius Tarvydas po 6, Matas Sapiega 5 taškai. Dėl traumos mūsų komandoje nežaidė Deividas Nazarovas.

Latvija: Haraldas Karlis 12, Artiomas Butjankovas ir Martinas Meieris po 6 taškus.

Latviai sutriuškinti ir antrą kartą

Sekmadienį, birželio 27-ą dieną abi komandos sužaidė dar vienerias rungtynes Kaune. Lietuviai ir antrą kartą nugalėjo Latvijos rinktinę, šįsyk - 77:58 (23:11, 21:18, 13:16, 20:13).

Sekmadienio rezultatas:

Lietuva U-20 - Latvija U-20 - 77:58 (23:11, 21:18, 13:16, 20:13).

Lietuva: Gediminas Orelikas 17, Giedrius Staniulis ir Adomas Drungilas po 10, Saulius Kulvietis 8, Augustas Pečiukevičius 7 (7 rez. p.), Tautvydas Šležas 6 taškai (6 atk. kam.).

Latvija: Kalvis Krūminis 14, Armandas Senkanas ir Davis Rozitis po 8 taškus.

Sekmadienį Lietuvos ekipoje jau rungtyniavo kelio traumą patyręs Deividas Nazarovas, tačiau dėl tos pačios priežasties mažai žaidė Paulius Dambrauskas.

„Kai pažiūriu krepšininkų žaistą laiką, džiugu, kad galime naudoti 10 žmonių. Turime ilgą atsarginių žaidėjų suolą. Tai ne pernai metų pasaulio čempionatas, per kurį galėjo žaisti 6-7 žmonės.

Esu patenkintas aukštaūgiais, A. Drungilas, T. Šležas, G. Staniulis, Evaldas Kairys per kontrolines rungtynes savo darbą atlieka gerai. Didžiausia baimė buvo dėl įžaidėjų, tačiau ir M. Sapiega, ir A. Pečiukevičius žaidžia pakankamai gerai.

Didžiausias skausmas - lengvųjų krašto puolėjų nestabilumas. Taip pat didelė problema - baudų pataikymas. Šiandien (sekmadienį) baudas metėme 62 proc. taiklumu, tačiau vakar (šeštadienį) jis buvo tik 50 proc. Šioje srityje reikia padėtį ištaisyti", - jau sužaistų kontrolinių rungtynių rezultatus apibendrino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Vitoldas Masalskis.

Iki birželio 29-os dienos Lietuvos rinktinė dar treniruosis Kaune, o liepos 1-ą išskris į Ispaniją. Ten mūsiškiai dalyvaus kontroliniame turnyre su Prancūzijos, Čekijos ir Ispanijos rinktinėmis.

Liepos 5-ą d. lietuviai iš Madrido išskris į Kroatiją. Ten liepos 8-ą prasidės Europos čempionatas.

Šaltinis
www.musukrepsinis.lt
www.musukrepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją