Rinktinės pasirengimas prasidėjo Klaipėdoje, kurioje septyniolikmečiai stovyklaus iki gegužės 21 d. Vėliau G. Petrausko globotiniai persikels į Druskininkus, Kauną ir Vilnių, iš kurio išvyks į Pasaulio čempionatą Saragosoje (Ispanija).

Pasirengimo metu numatytos septynerios kontrolinės rungtynės, šešerios jų – Lietuvoje. Tarp varžovų bus ir kelios komandos, kurios rungtyniaus Pasaulio čempionate.

„Smagu, kad su Pasaulio čempionate dalyvaujančiomis Suomija ir Turkija žaisime Lietuvoje, nereikės niekur važiuoti. Taip pat labai džiaugiamės, kad pavyko susitarti žaisti dar vienerias rungtynes Ispanijoje su Kanados rinktine“, – sakė G. Petrauskas.

Teisę žaisti Pasaulio čempionate lietuviai iškovojo pernai, kai Europos šešiolikmečių čempionate iškovojo sidabrą. Dauguma tos rinktinės žaidėjų yra įtraukti į septyniolikmečių komandos kandidatus.

„Kandidatų turime daug. Tie, kas pernai iškovojo sidabrą, taip pat negali būti ramūs dėl vietos rinktinėje. Žiūrėsime, kurie žaidėjai kiek patobulėjo, kaip atrodo“, – teigė G. Petrauskas.

Kovas Saragosoje lietuviai pradės B grupėje su Argentinos, Malio ir Ispanijos rinktinėmis.

„Grupėje tikrai bus nelengva. Apie Argentiną ir Malį daug informacijos kol kas neturime. Ispanų pajėgumą žinome. Žinant, kad jie žais namie, ispanai bus dar pajėgesni. Varžovų lengvų nėra, nuvertinti nieko negalime. Reikia stengtis užimti kuo aukštesnę vietą grupėje, kad šešioliktfinalyje turėtume lengvesnius varžovus“, – tikino G .Petrauskas.


Į Lietuvos U17 vaikinų rinktinę pakviesti šie kandidatai:

Aidas ŽITKUS

Aidas BAKUTIS

Marius VALINSKAS

Julius DAUGĖLA

Mykolas BITVINSKAS

Julius LIESIS

Danielius LAVRINOVIČIUS

Vitalijus KOZYS

Ignas SARGIŪNAS

Arnas VELIČKA

Lukas ULECKAS

Grantas VASILIAUSKAS

Tadas VAIČIŪNAS

Paulius POŠKA

Lukas KIŠŪNAS

Elvis JUOZAITIS

Tomas BALČIŪNAS

Domantas VILYS.

Rinktinės personalas:

Vyr. treneris: Gediminas PETRAUSKAS

Treneris: Donatas SABALIAUSKAS

Treneris: Donatas VELIČKA

Treneris: Vaidas PAULIUKĖNAS

Treneris: Robertinas VILIMAS

Medikas: Ramūnas Širvinskas

Medikas: Tadas PUZARA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)