Rungtynės prasidėjo itin kovingai, o nusileisti neketino nei vieni, nei kiti, todėl daugiau nei 20 minučių svarstyklės nuolat svyravo tai į vienos, tai į kitos komandos pusę.

Visgi po pertraukos aukštesnę pavarą įjungę „Juventus“ krepšininkai pamažu ėmė tolti ir susikrovė net 10 taškų persvarą (48:38). Tačiau ja šeimininkai džiaugėsi neilgai – Kazio Maksvyčio auklėtiniai prieš lemiamą ketvirtį jau buvo šalia – 55:51.

Paskutinę mačo atkarpą vėl kiek energingiau pradėjo uteniškiai (60:51), tačiau čia pat „Lietkabelis“ atsakė spurtu 9:0 ir vėl sugrąžino intrigą (61:60). Ji išsilaikė iki paskutinių susitikimo sekundžių

Likus žaisti 8 sek. Žygimantas Skučas dvitaškiu sušvelnino atsilikimą iki minimumo (72:71), tačiau Jamaras Diggsas šaltakraujiškai realizavo abu baudų metimus, o K. Maksvyčio nubraižytos atakos panevėžiečiams išpildyti neleido šeimininkų pražanga.

Lorenzo Williams pataikė pirmąjį baudos metimą, o antrąjį specialiai prametė, bet išplėšti pratęsimo, nors ir atkovojo kamuolį, „Lietkabeliui“ nepavyko – 74:72.

Antrą kartą iš trijų bandymų šiame LKL sezone panevėžiečius nugalėję „Juventus“ krepšininkai turnyro lentelėje išliko penkti, o „Lietkabelis“ smuktelėjo į trečiąją.

„Juventus“: Vaidas Čepukaitis 14, Jamaras Diggsas 12, Gytis Sirutavičius 10, Dainius Šalenga 8, Aaronas Bestas 7 taškai.

„Lietkabelis“: Mindaugas Lukauskis 16, Simas Galdikas 10, Žygimantas Skučas 9, Benas Madgenas 8, Lorenzo Williamsas 7 taškai.

Kitose rungtynėse žiūrovai išvydo ne ką mažesnę intrigą – Klaipėdos „Neptūnas“ (15/11) Kėdainiuose tik po atkaklios kovos 72:70 (17:16, 15:17, 23:19, 17:18) sugebėjo palaužti „Nevėžį“ (6/20).

Iš FIBA Čempionų lygos iškritę klaipėdiečiai iš vienos blogiausių LKL komandų sulaukė tokio pasipriešinimo, kokio veikiausiai nesitikėjo – kėdainiečiai visas rungtynes arba buvo priekyje, arba kvėpavo „Neptūno“ žaidėjams į nugaras.

Likus žaisti 1:53 min. Chrisas Loftonas pataikė tritaškį ir svečiams iš uostamiesčio sukrovė 8 taškų persvarą (72:64), tačiau jie ramybės per likusį laiką tikrai neturėjo – „Nevėžis“ atsakė šešiais taškais be atsako ir netgi turėjo šansą išplėšti pergalę ir pratęsimą, tačiau per 4,6 sek. Daiquanas Walkeris nesugebėjo atlikti metimo – 72:70.

Visgi verta pažymėti, kad su kėdainiečiais „Neptūnas“ vargo jau ne pirmą kartą: sykį jau pralaimėjo (90:94), o vieną mačą laimėjo ne ką lengviau (70:63).

Po šios pergalės Dainiaus Adomaičio auklėtiniai šoktelėjo į ketvirtą poziciją, o „Nevėžis“ ir toliau rikiuojasi už atkrintamųjų varžybų ribos – devintas.

„Nevėžis“: Paulius Petrilevičius 13, Ivanas Smiljaničius ir Ignas Vaitkus po 12, Jermaine'as Love'as ir Karolis Petrukonis po 10 taškų.

„Neptūnas“: Mindaugas Girdžiūnas 21, Christopheris Loftonas 11, Jerai Grantas 10, Vytautas Šarakauskas 9, Laurynas Beliauskas 7 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)