Atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose galintis žaisti australas atvyksta iš Belgijos, kur praėjusį sezoną tapo rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju.

„Atidžiai rinkomės legionierius, kadangi jie labai svarbi mūsų dėlionės dalis. Treneriai pageidavo atakuojančio gynėjo metiko, o tokį mums ir pavyko surasti. Benas solidžiai žaidė Australijoje, o nusprendęs palikti tėvynę pademonstravo galingą žaidimą Belgijoje. Dabar tęsiame įžaidėjo paieškas“, – sakė „Lietkabelio“ direktorius Mantas Ignatavičius.

Studijas Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) baigęs B.Madgenas sugrįžo į Australiją, kur 2010–2015 metais žaidė Sidnėjaus „Kings“ gretose. Pernai jis nusprendė ieškoti naujų iššūkių, todėl sukirto rankomis su Vervjė „Verviers-Pepinster“ komanda.

Belgijos čempionate B.Madgenas aikštelėje praleisdavo po 32 minutes, įmesdavo 19,6 taško (43,3 proc. tritaškių), atkovodavo 4,4 kamuolio, atlikdavo 1,4 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo 1,1 kamuolio ir rinkdavo 15,9 naudingumo balo.

B.Madgenas žibėjo ir Australijos čempionate. 2011 metais tapo geriausiu sezono naujoku, o 2013 m. pripažintas labiausiai patobulėjusiu krepšininku bei išrinktas į geriausių žaidėjų simbolinę komandą.

2014–2015 metų sezone Australijoje gynėjas pelnydavo 15,6 taško, sugriebdavo 3,6 kamuolio ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

Sutartis su „Lietkabeliu“ taip pat turi Gediminas Žalalis, Tomas Rimša, Tadas Rinkūnas, Žygimantas Skučas, Simas Galdikas, Gintaras Leonavičius, Mindaugas Lukauskis, Žygimantas Janavičius, Darjušas Lavrinovičius ir Kšištofas Lavrinovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)