25 metų 195 cm ūgio snaiperis praėjusį sezoną sėkmingai debiutavo Lietuvos krepšinio lygoje („Tete-a-Tete Casino“ LKL), kur gynė Alytaus „Dzūkijos“ garbę.

Iki tol kaunietis spindėjo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) vilkėdamas Anykščių „Puntuko“, Joniškio „Delikateso“, Vilniaus „Statybos“, „Trakų“, Vilniaus „Perlo-MRU“ ir „Palangos“ marškinėlius.

T.Rinkūnas vienas geriausių praėjusio sezono rungtynių sužaidė prieš „Lietkabelį“, kai pelnė 11 taškų ir surinko 15 naudingumo balų. Į Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšį T. Rinkūnas sumetė 5 tritaškius iš 10, o į Utenos „Juventus“ – net 5 iš 7 bandymų.

„Tadas ilgą laiką NKL įrodinėjo, jog yra vertas šanso rungtyniauti LKL. Praėjusį sezoną šią galimybę jis gavo ir puikiai išnaudojo. Džiaugiamės, kad savo sudėtyje turėsime tokį žaidėją, kuris bet kuriam varžovui gali prišaudyti daug tritaškių“, – sakė „Lietkabelio“ direktorius Mantas Ignatavičius.

2015–2016 metų LKL sezone T. Rinkūnas aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 23 minutes, įmesdavo 6,9 taško, atkovodavo 1,9 kamuolio, atlikdavo 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 5 naudingumo balus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)