M. Ignatavičius teigė, kad tokia turnyro eiga jo visai nestebino.

„Manau, pagrindinė priežastis, kodėl mes nugalėjome Vilniaus „Lietuvos rytą“, buvo mūsų nusiteikimas ir pergalių alkis. Jokiu būdu nereikia pamiršti to, kad buvo suformuota stipri komanda, tačiau mūsų pranašumas buvo tas, jog esame draugiškesnė komanda. Ekipa, kuri nori įrodyti, kad nėra tik pavieniai žaidėjai, o stiprūs, vieningi kovotojai. Krepšinyje tai itin svarbu“, - kalbėjo M. Ignatavičius.

Jo teigimu, šiam sezonui buvo surinkti patyrę žaidėjai, puikūs treneriai, o komandą lydėjo sėkmė. Buvo išvengta traumų, išskyrus Donato Tarolio, žaidėjams sekėsi aikštelėje, pasiteisino sugalvotos strategijos.

„Visi šie faktoriai prisidėjo ir prie komandos laimėjimų sezono metu ir prie kol kas svarbiausios pergalės prieš „Lietuvos rytą“. Visgi, ne mažiau garbės nusipelnė ir komandos aistruoliai. Nors pergalės yra pagrindinis veiksnys, skatinantis žmones rinktis krepšinio arenose, šį sezoną komandos gerbėjus taip pat priviliojo ir užkrėtė komandinė dvasia. Fanai jaučia, kai žaidėjai yra vieningi, kai žaidžia atiduodami visą save. Nuoširdumas padeda ir krepšinio aikštelėje“, - sakė „Lietkabelio“ direktorius.

M. Ignatavičius teigė, kad komanda šiais metais sustiprino ne tik savo žaidėjų gretas, bet ir pasiruošė psichologiškai. Tai padaryti jiems padėjo ir kaip niekada aktyvus žiūrovų palaikymas. LKL pusfinalio ketvirtajame mače, kai „Lietkabelis“ išplėšė pergalę prieš „Lietuvos rytą“, buvo užfiksuotas naujas komandos rungtynių lankomumo rekordas – 6369 žiūrovai.

Mantas Ignatavičius

„Žiūrovų skaičius yra vienas iš svarbiausių klubo rezultatų. Jų dėmesys, palaikymas yra pagrindinė sudedamoji dalis, kodėl sportas egzistuoja. Šiais metais pagaliau galime sakyti, kad užsiauginome tikrus, ištikimus komandos gerbėjus, kurie palaiko tiek sėkmės, tiek nesėkmės atveju, namuose ir išvykose, bei atsilaiko tokiam gausiam sirgalių būriui kaip „Lietuvos ryto“. O dabar, patekus į finalą, gerbėjų palaikymas tampa dar reikšmingesnis“, - sakė M. Ignatavičius.

Pasak jo, komanda visą sezoną jautė ypatingą sirgalių palaikymą, todėl buvo nuspręsta jį įvertinti ne tik pergalėmis. Aktyviausiam komandos aistruoliui paskutinių finalo rungtynių metu bus įteikta „Ištikimiausio gerbėjo“ taurė.

M. Ignatavičius teigė, kad finalo rezultatą spėti sudėtinga, tačiau viena garantuoti jis gali –sąžiningą ir aršią kovą.

„Nežinau, kaip jaučiasi „Žalgiris“, tačiau mes, tiek viso sezono metu, tiek dabar, prieš finalą, jaučiame pasitikėjimą savo jėgomis. Žinoma, jie yra finalo favoritai, tačiau mes pažadame kovoti. Gerinti fizinį pasiruošimą ar kurti naujas strategijas jau vėlu, dabar svarbiausia pasitikėjimas, vidinė motyvacija ir sėkmė. Kaip ir gyvenime, taip ir sporte, dažnai sėkmė lydi tuos, kurie yra geriausi“, - sakė „Lietkabelio“ direktorius.

Ne tik savo pergalėmis, bet ir sirgalių aršumu pagarsėjęs „Žalgiris“ Panevėžio komandos taip pat negąsdina. Atvirkščiai, varžovų sirgaliai gali būti dar vienas puiki motyvacija žaisti geriau ir parvežti Panevėžiui LKL taurę.

„Patyrę žaidėjai yra matę ir šilto, ir šalto, todėl tikrai nebijo priešininkų sirgalių. Norim, kad visi aistringai palaikytų savo komandas. Tai puošia krepšinį, o ir patiems žaidėjams smagiau, kai arenos pilnos žmonių. Bet kokiu atveju galime garantuoti, kad žmonės pamatys aukšto meistriškumo žaidimą ir tikrai turės kuo pasigrožėti.

Net jei ir pralaimėtume, manau, kad aukštai užkėlėme kartelę, nudžiuginome savo gerbėjus ir kitame sezone taip pat sieksime medalių“, - teigė komandos direktorius.

Beje, Panevėžio krepšininkų ateis palaikyti ir miesto futbolininkų komanda. M. Ignatavičius teigė, kad visi Panevėžio sportininkai džiaugiasi vieni dėl kitų pergalių ir dėl žmonių simpatijų tikrai nerungtyniauja.

„Lietkabelis“ ant LKL prizininkų pakylos užkopė vos vieną kartą - 1991 metais Panevėžio komanda iškovojo bronzos medalius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)