Ričardo Maceinos auklėtinės ketvirtfinalio seriją laimėjo rezultatu 2:1. Pusfinalyje kauniečių lauks Marijampolės „Sūduvos“ išbandymas.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo „Aistės-LSU-Paradis“, kurios išsiveržė į priekį 8:2, tačiau Rasos Žemantauskaitės-Matlašaitienės 5 taškai iš eilės leido „Hoptrans-Sirenoms“ atsilikimą sumažinti – 9:12. Per likusį laiką šeimininkės laimėjo atkarpą 8:3 ir po pirmojo kėlinio priekyje 20:12 buvo „Aistės-LSU-Paradis.

Antrajame ketvirtyje, po Jolantos Marmienės tolimo metimo, „Hoptrans-Sirenų“ deficitas išaugo jau iki dviženklio – 14:26. Nors po Kornelijos Balčiūnaitės dvitaškio Kauno rajono ekipa buvo sumažinusi atsilikimą iki 8 taškų (20:28), tačiau 10 taškų be atsako pelniusios „Aistės-LSU-Paradis“ padidino savo pranašumą jau iki 18 taškų – 38:20, o po antrojo ketvirčio šeimininkės pirmavo jau 44:25.

Trečiąjį kėlinį 5 taškais pradėjo „Aistės-LSU-Paradis“ ir dar labiau padidino savo pranašumą – 49:25, tačiau atkarpą 10:0 laimėjusios „Hoptrans-Sirenos“ sumažino savo atsilikimą iki 14 taškų – 35:49. Nors kėlinį rezultatu 18:14 laimėjo „Hoptrans-Sirenos“, tačiau prieš lemiamą ketvirtį „Aistės-LSU-Paradis“ buvo priekyje 15 taškų persvara – 58:43.

Paskutiniame ketvirtyje vaizdas aikštelėje ženkliai nesikeitė. Įpusėjus kėliniui „Aisčių-LSU-Paradis“ pranašumas siekė jau 20 taškų – 65:45. „Hoptrans-Sirenų“ pastangos priartėti buvo bevaisės ir susikrauto varžovių pranašumo panaikinti nepavyko, o „Aistės-LSU-Paradis“ šventė įtikinamą pergalę 71:57 ir žengė į LMKL pusfinalį.

„Aistės-LSU-Paradis“: Laura Svarytė (18 atk. kam.) ir Jolanta Marmienė po 17, Monika Petrauskaitė 15 (11 atk. kam.) 15, Neringa Skadaitė 12 taškų.

„Hoptrans-Sirenos“: Rasas Žemantauskaitė-Matlašaitienė 14, Akvilė Baronėnaitė 10, Rasa Knyzaitė 9, Gintarė Jasiunskaitė ir Karolina Ambotaitė po 8 taškus.

LMKL pusfinalių startas – jau antradienį

Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) pasibaigus ketvirtfinalio kovoms paaiškėjo, kurios komandos susikaus pusfinalyje. Pusfinalyje bus žaidžiama iki dviejų pergalių.

Paskutinį bilietą į LMKL pusfinalį iškovojo Kauno „Aistės-LSU-Paradis“, kurios 2:1 laimėjo ketvirtfinalio seriją prieš Kauno rajono „Hoptrans-Sirenas“ ir pusfinalyje susikaus su praėjusių metų vicečempione Marijampolės „Sūduva“.

Pirmasis šių komandų pusfinalio serijos mačas įvyks jau antradienį, kovo 24 dieną, Marijampolėje. Atsakomasis mūšis Kaune bus žaidžiamas kovo 30 dieną. Jei komandos pasidalins po pergalę, lemiamos pusfinalio rungtynės Marijampolėje vyks balandžio 1 dieną.

Kitame pusfinalyje susikaus čempionato lyderė „Utena“ ir Klaipėdos „Fortūna“, kuri ketvirtfinalyje iš tolimesnės kovos eliminavo praėjusių metų čempionę – Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ ekipą. Ketvirtfinalyje „Fortūna“ seriją laimėjo rezultatu 2:0.

Pirmasis pusfinalio serijos mačas Utenoje vyks ketvirtadienį, kovo 26 dieną. „Fortūna“ savo aikštelėje uteniškes priims kovo 31 dieną. Jei šioje serijoje prireiks trečiojo susitikimo, jis balandžio 2 dieną bus žaidžiamas Utenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją