„Informacija buvo pateikta teisėjų asociacijai. Matyt, informacija „nesuvaikščiojo“, - DELFI teigė LKF renginių ir sporto direktorius Tomas Rimkus.

„Fortūnos“ krepšininkės iš LKF taurės turnyro eliminavo Lino Šalkaus treniruojamą „Hoptrans-Sirenų“ komandą. Pajūrio krepšininkės atsakomose pusfinalio rungtynėse Garliavoje trečiadienį 9 taškų skirtumu - 75:66 (17:14, 17:14, 22:15, 19:23) - nugalėjo Kauno rajono ekipą ir iškopė į 2013-2014 metų sezono LKF taurės turnyro finalą.

Tai buvo klaipėdiečių revanšas už praėjusį penktadienį Klaipėdoje 5 taškų skirtumu patirtą pralaimėjimą pirmame pusfinalio mače - 52:57 (19:12, 7:16, 13:20, 13:9).

Garliavoje Ramunės Kumpienės auklėtinės žaidė kur kas užtikrinčiau ir nuolat pirmavo - po trijų kėlinių klaipėdiečių pranašumas buvo 13 taškų - 56:43.

„Fortūnos“ komandos gretose nesulaikoma buvo Gabrielė Gutkauskaitė, pelniusi 25 taškus (8 atk. kam.), Lina Aglinskaitė prie pergalės prisidėjo 21 tašku, Monika Grigalauskytė - 10 (9 atk. kam.), Eglė Šikšniūtė ir Kristė Druskytė įmetė po 7 taškus.

„Hoptrans-Sirenų“ komandoje išsiskyrė Iveta Šalkauskė, pelniusi 20 taškų, Santa Okockytė surinko 12, Milda Sauliūtė - 11 taškų.

„Džiaugiuosi merginų darbu - pavyko mobilizuotis ir išplėšti pergalę. Mes tikėjome savo jėgomis, žinojome, kad galime pasiekti teigiamą rezultatą ir viską dėl to darėme. Manau, kad pergalę lėmė kovingumas ir didžiulis noras. Jei Eglė Šikšniūtė antrame kėlinyje nebūtų gavusi ketvirtos pražangos, tada būtų buvę dar lengviau. Turėjau šią aukštaūgę sodinti ant suolo ir iki ketvirto kėlinio pabaigos vertėmės be jos. Nepaisant to, iškovojome pergalę. Šįkart mums pavyko laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių (41:27) ir taikliau, nei pirmose rungtynėse Klaipėdoje, mesti tritaškius - pataikėme 8 metimus iš 17 bandymų. Į Garliavą vykome prieš vėją, o namo - maloniai ir džiugiai jau pavėjui“,- kalbėjo R. Kumpienė.

LKF taurės turnyro finalas planuojamas kovo 30-ą dieną Panevėžio „Cido“ arenoje.

„Fortūnos“ krepšininkės greičiausiai jame susitiks su moterų Eurolygos dalyve ir LMKL čempione Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ ekipa.

Pirmą LKF taurės pusfinalio susitikimą vilnietės prieš Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ krepšininkes laimėjo solidžia persvara - 81:63 (26:17, 24:23, 16:12, 15:11). Atsakomos šių komandų rungtynės vyks vasario 8-ą dieną Vilniuje, o į finalą teks geresnį dvejų rungtynių taškų santykį turėsianti komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)