F grupė

Prieš TOP-16 etapo startą Eurolygos klubai nebuvo labai aktyvūs. Bene plačiausiai Europoje nuskambėjo turnyro nugalėtojo titulą ginančio Madrido „Real“ klubo žingsnis – Ispanijos čempionai į savo gretas susigrąžino atakuojantį gynėją K. C. Riversą.

28-erių amerikietis praėjusiame sezone „Real“ padėjo tapti Eurolygos čempionu, o pastaruosius metus pradėjo Miuncheno „Bayern“ ekipos gretose.

Visgi, vokiečiams nepatekus į TOP-16, 196 cm ūgio krepšininkas nusprendė priimti „Real“ pasiūlymą. Šį sezoną Eurolygoje taikliarankis gynėjas (43,1 proc.) sužaidė 10 mačų ir vidutiniškai per rungtynes rinko po 10,8 taško bei atkovojo po 2,9 atšokusio kamuolio.

„Real“ gretose K.C. Riversas turėtų užkamšyti spragas iš rikiuotės ilgam laikui iškritus Rudy Fernandezui bei traumą patyrus Sergio Llullui.

Vienu krepšininku savo gretas sustiprino ir Malagos „Unicaja“ ekipa, kurios garbę gina Mindaugas Kuzminskas. Andalūzijos ekipa atsisveikino su vos 3,6 taško per rungtynes pelniusiu įžaidėju iš Serbijos ir į savo gretas pasikvietė amerikietį DeMarcusą Nelsoną. 30-metis 193 cm ūgio žaidėjas savo karjerą 2008 m. pradėjo „Golden State Warriors“ komandoje, tačiau joje neįsitvirtino ir vėliau klajojo po įvairias Europos šalis.

Šį sezoną jis pradėjo Prancūzijoje, „Monaco“ klube, kur per rungtynes vidutiniškai rinko po 9,7 taško, atkovojo po 4,4 atšokusio kamuolio ir atliko po 4,3 rezultatyvaus perdavimo.

Dmitrijus Sokolovas

Vieną naują žaidėją savo dispozicijoje turės ir Rimas Kurtinaitis. Jo treniruojamą Maskvos srities „Chimki“ kolektyvą papildė patyręs 30-metis, 214 cm ūgio vidurio puolėjas Dmitrijus Sokolovas, atvykęs iš Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“. Europos taurėje jis vidutiniškai pelnė po 8,8 taško ir atkovojo po 5,3 atšokusio kamuolio.

Per savo karjerą D. Sokolovas apkeliavo praktiškai visas pajėgiausias Rusijos komandas – Krasnodaro „Lokomotiv“, Kazanės „Uniks“, Maskvos CSKA, tačiau dažniausiai atlikdavo atsarginio vidurio puolėjo rolę. D. Sokolovo paslaugų „Chimki“ prireikė paaiškėjus, kad dėl traumos visą sezoną turės praleisti kitas komandos aukštaūgis – Ruslanas Patejevas. Sveikatos problemos nuolat kamuoja ir kitą R. Kurtinaičio „centrą“ – Paulą Davisą.

Rinkoje sėkmingai pasižvalgė ir Pirėjo „Olympiakos“ klubas. Į Graikijos krepšinio grando gretas atvyko 26-erių metų 188 cm ūgio gynėjas Darius Johnsonas-Odomas, pastaruoju metu rungtyniavęs Turkijoje, Trabzono „Trabzonspor“ ekipoje.

Tuo metu Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje įregistravo 19-metį 208 cm ūgio dublerių komandos vidurio puolėją Martyną Sajų. Tai padaryti pavyko pačiu laiku – antradienio ryte paaiškėjo, kad šį Eurolygos sezoną komandai greičiausiai nebepadės stresinį kojos lūžį patyręs Robertas Javtokas.

Savo ruožtu Maskvos CSKA atsisveikino su ukrainiečiu vidurio puolėjumi Viačeslavu Kravcovu – vos po 3,4 taško rinkęs aukštaūgis nepateisino vilčių, o į rikiuotę pasveikęs po traumos sugrįžo britas Joelis Freelandas.

E grupė

Tarence Kinsey

E grupėje aktyvesniais veiksmais žaidėjų rinkoje išsiskyrė tik Belgrado „Crvena Zvezda“ komanda, atsisveikinusi net su trimis vilčių nepateisinusiais žaidėjais. Serbijos sostinę paliko gynėjai Galas Mekelis, Marcusas Williamsas ir Ryanas Thompsonas, iš kurių didesnę įtaką komandos žaidimui darė tik pastarasis. Per 10 rungtynių jis aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 20 min. ir rinko po 4,8 taško.

Du gruodį „Crvena Zvezda“ įsigyti naujokai – amerikietis Tarence'as Kinsey ir serbas Vasilje Mičičius. 200 cm ūgio 31-erių metų T. Kinsey į Serbiją persikrausto iš Turkijos lygos, kur gynė Trabzono „Trabzonspor“ garbę ir per Europos taurės rungtynes vidutiniškai rinko po 12,2 taško bei atkovojo po 6,4 atšokusio kamuolio. Pažymėtina, kad Belgrade amerikietis nebus naujokas – 2013-2014 m. sezone jis gynė Belgrado „Partizan“ klubo garbę.

Tuo metu V. Mičičius į „raudonosios žvaigždės“ gretas keliasi iš „Bayern“ komandos, kurioje vaidino tik epizodinį vaidmenį. 195 cm ūgio gynėjas ant parketo pasirodė tik per 4 Eurolygos rungtynes ir taškų šiame sezone dar apskritai nėra pelnęs.

Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ nutraukė sutartį su puolėju Aleksejumi Zozulinu, kuris žaidė labai epizodiškai ir vidutiniškai rinko vos po 1,3 taško.

F grupės turnyro lentelė prieš TOP-16 startą:

1.Kauno „Žalgiris“000:0
2.Maskvos srities „Chimki“000:0
3.Pirėjo „Olympiakos“000:0
4.Bambergo „Brose Baskets“000:0
5.Barselonos „Barcelona“000:0
6.Madrido „Real“000:0
7.Maskvos CSKA000:0
8.Vitorijos „Laboral Kutxa“000:0

E grupės turnyro lentelė prieš TOP-16 startą:

1.Stambulo „Fenerbahce“000:0
2.Belgrado „Crvena Zvezda“000:0
3.Stambulo „Darussafaka“000:0
4.Zagrebo „Cedevita“000:0
5.Atėnų „Panathinaikos“000:0
6.Malagos „Unicaja“000:0
7.Krasnodaro „Lokomotiv“000:0
8.Stambulo „Anadolu Efes“000:0
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)