-Į NKL lygą sugrįžai po dvejų metų pertraukos. Kaip lyga atrodo dabar, ar sustiprėjusi?

- Aš manau, kad lygoje šiais metais daug vienodo pajėgumo komandų . Sunku pasakyti, kokia komanda laimės, kol kas nėra favoritų, kaip pernai buvo Pasvalio „Pieno žvaigždės“, visą sezoną rungtyniavę be pralaimėjimų. Mano manymu, NKL lygis nepakito per pastaruosius dvejus metus.

- Kokia nuotaika komandoje?

Normali nuotaika – besikeičianti. Tai priklauso nuo sėkmės varžybose. Po pralaimėtų varžybų - nesidžiaugiame... Padiskutuojame, kas ne taip buvo, ko nepadarėme. Ir stengiamės kitą kartą žaisti geriau, nors ne viskas priklauso nuo gerų norų.

- Kaip sutari su treneriu Mindaugu Kildišiumi? Ar krepšinio veteranas gali pasiginčyti žaidimo strategijų klausimais?

- Su treneriu sutariame gerai. Treneris pats priima sprendimus, kartais išklauso mano ir kitų žaidėjų nuomonę.

- Suprantama, jog sunku išskirti pavienius momentus, bet ar per karjerą yra išlikę vienas du įspūdingiausi prisiminimai?

- Žinoma, kad didžiausią įspūdį paliko 1999 metais laimėta Eurolyga. Ko vertas buvo vien sutikimas Karmėlavos oro uoste – minia žmonių nuo pat Karmėlavos iki miesto centro! Kiekvienas laimėjimas savaip brangus. Išlikę nuostabūs prisiminimai iš kadetų, jaunių ir jaunimo čempionatų.

- Esi žaidęs Kauno „Žalgiryje“ ir Vilniaus „Lietuvos ryte“. Kuris klubas arčiau širdies?

- Nenorėčiau išskirt nei vieno klubo. „Žalgiryje“ buvo mano pirmi žingsniai didžiajame krepšinyje. Šiam klubui atstovavau ilgiausiai – net 7 sezonus. Po to „Lietuvos rytas“ pasiūlė geras sąlygas – ir aš priėmiau pasiūlymą. Nerimavau dėl sirgalių reakcijos, bet viskas buvo gerai. Jie suprato kokia yra krepšininkų karjera, kad keisti komandas yra normalu.

- Ar kažko gailiesi per savo karjerą?

- Sunku pasakyti. Visada norisi dar ir dar geriau… Bet reikia džiaugtis tuo, ką turi. Svarbiausia, kad pavyko išvengti rimtų traumų ir esu pakankamai sveikas.

- Esi vienas tituluočiausių Lietuvos žaidėjų. Ar pažiūrėjęs į surinktus trofėjus, nepagalvoji kartais, jog esi laimės kūdikis?

- Nesiginčiju, sėkmė mane lydėjo. Komandos draugai juokais vadino „sėkmės talismanu“. Kurioje komandoje rungtyniauju – ta tampa čempione.

- Paskelbtoje fanų rubrikoje, kurioje aistruoliai turi galimybę užduoti klausimą, Gintaras Einikis klausia: „kaip einasi, Kęstai“? O Matas Niparavičius klausia" „Kęstai, kada važiuosim žvejoti?“. Ką atsakytum šiems vaikinams?

- Pūkiui - linkėjimai. Sekasi neblogai, dar sveikatos yra. Reiktų pasimatyti. Matui - žvejot galime visada, tik žiemą šalta. Geriausia pavasarį – palydekausime.

>-Na ir tradiciškai, koks tavo linkėjimas visiems krepšinio mylėtojams?

- Visada palaikykite savo mylimą komandą - ir sėkmėje, ir nesėkmėje!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)