Stipriai dubenį per praėjusį penktadienį vykusias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes su Marijampolės „Sūduvos“ ekipa susimušęs K.Rushas džiaugėsi komandos draugų pergale ir tikino, kad jeigu antrąjį mačą „Lietuvos rytas“ sužais panašiai, kelialapis į ULEB taurės varžybų finalą bus iškovotas.

K.Rushas yra rezultatyviausias Vilniaus ekipos žaidėjas. Per penkerias ULEB taurės turnyro rungtynes amerikietis „Lietuvos ryto“ ekipai vidutiniškai pelnydavo po 17,6 taško, dvitaškius ir tritaškius mesdamas 53,1 proc. taiklumu. – Kaip jautėtės negalėdamas padėti komandai?

– Buvo sunku, tačiau jie atliko gerą darbą. Sėdėti ant suoliuko man buvo sunku, aš visada noriu žaisti, ypač per tokias svarbias rungtynes. Tačiau komanda žaidė gerai, ji išnaudojo aikštės pranašumą ir gana anksti susikrovė didelę persvarą. Atsakomasis susitikimas Belgrade bus išties sunkus, tačiau jeigu žaisime panašiai kaip čia, turėsime iš tikrųjų puikius šansus iškopti į finalą.

– Ar išbėgsite į aikštę per atsakomąsias rungtynes?

– Taip, per jas tikrai galėsiu padėti komandai. Nugarą man vis dar skauda, tačiau esu laimingas, kad jau galiu vaiksčioti. Kai atsisėdu, jaučiu skausmą, tačiau jis kasdien mažėja ir aš jaučiuosi vis geriau. Manau, kad treniruotis pradėsiu jau po kelių dienų, o antrosioms rungtynėms su FMP būsiu visiškai pasirengęs.

– Ar „Lietuvos ryto“ galimybės patekti į finalą daug geresnės?

– Dabar serbai žais namų aikštėje, todėl jie turės galimybę atkovoti prarastus taškus. Jeigu žaisime taip kaip šiandien, demonstruosime kietą komandinį krepšinį, turėsime gerą galimybę nugalėti.

– Bene pirmą kartą žiūrovų palaikymą stebėjote nuo suolioko. Ar komandai jie labai padėjo?

– Žiūrovai šiandien buvo nuostabūs. Jie – šeštasis mūsų žaidėjas. Mūsų gerbėjai mus puikiai palaiko per kiekvienerias rungtynes, o tai itin padeda sunkiu metu. Lietuvos krepšinio gerbėjų ir NBA fanų net negalima lyginti. Žmonės čia tarsi išprotėję, o mes norime jiems atsidėkoti ir žengti toliau.

„Lietuvos ryto“ ekipos senbuvio Andriaus Šležo nuotaika po pergalės buvo gera. Krepšininkas tvirtino, kad jeigu Vilniaus ekipa per atsakomąsias rungtynes Belgrade bus tokia pat vieninga ir kovinga, „Lietuvos rytas“ po metų pertraukos turėtų sugrįžti į Belgijos miestą Šarlerua, kur balandžio 10 dieną vyks ULEB taurės varžybų finalas.

– Andriau, vienuolikos taškų persvara didelė ar maža?

– Rezultatas aišku teigiamas, tačiau kai pirmavome 18 taškų skirtumu buvo dar geriau. Vėliau jie mus šiek tiek prisivijo. Nieko nepadarysi...

– Ar norint patekti į finalą užteks įgytos persvaros? – Jeigu Serbijoje žaisime taip, kaip rungtyniavome šiandien, ir jei nieko blogo neatsitiks, turėtų pakakti. Aišku, antros pusfinalio rungtynės bus kitokios, varžovai žūtbūt sieks pergalės, tačiau jeigu mes žaisime taip pat kovingai kaip čia, būsime tikra komanda, kaip vienas kumštis, viskas bus gerai.

– Ar FMP ekipa kuo nors nustebino?

– Niekuo nenustebino, rungtynėms buvome pasirengę. Prieš rungtynes jie labai replikavo, sakė, kad į Vilnių atvažiavo laimėti, o tai mums davė dar didesnį stimulą sužaisti gerai. Per pirmuosius du kėlinius gynėmės tikrai labai gerai, kovojome dėl kiekvieno kamuolio, tačiau per ketvirtą kėlinį šiek tiek sustojome. Gal tuomet reikėjo dažniau veržtis po krepšiu, o mes mėtėme tritaškius. Jeigu būtume veržęsi po krepšiu, galbūt būtume sužaidę dar geriau. Svarbiausia, kad jautėme labai didelį žiūrovų palaikymą, norėčiau jiems padėkoti.