Jaunučių kovoms Kaune teisėjauja tarptautinės kategorijos teisėjai R. Brazauskas, Tomas Jasevičius, Mindaugas Večerskis ir Jurgis Laurinavičius. Pastarasis arbitras teisėjavo ir neseniai pasibaigusio Europos jaunių (iki 18 metų) čempionato finalui. Savo ruožtu R. Brazauskas ir T. Jasevičius yra pakviesti teisėjauti Europos vyrų pirmenybėms Lenkijoje.

Teisėjams Europos jaunučių čempionate tenka didelis krūvis. Kiekvieną dieną vyksta po aštuonerias rungtynes, kurias aptarnauja 24 teisėjai. Kiekvieną rytą rengiama vakarykščių rungtynių analizė ir aptarimas pasitelkiant vaizdo medžiagą.

„Pirmenybių teisėjai dirba tiesiogine prasme be laisvadienių, – pranešime žiniasklaidai cituojamas R. Brazauskas. – Kai kuriems arbitrams teko teisėjauti po dvejas rungtynes per dieną, nes dėl didelio krūvio traumą gavo graikų teisėjas, o prancūzui teko skubiai išvykti.“

Europos jaunučių vaikinų čempionate teisėjauja ir kito žemyno atstovas – kanadietis. Jis paskirtas teisėjauti pagal bendrą „FIBA Europe“ ir „FIBA Americas“ pasikeitimo programą. Europos teisėjai taip pat vyksta „švilpti“ į Amerikos žemynų jaunimo pirmenybes.

„Man asmeniškai šios pirmenybės yra pradinis pasirengimo Europos vyrų čempionatui etapas. Iki čempionato teisėjausiu dar septynerioms draugiškoms ir oficialioms rungtynėms“, – sako R. Brazauskas.

Iš viso Lietuvoje yra šeši veikiantys tarptautinės kategorijos arbitrai – be išvardytų oficialioms FIBA rungtynėms dar teisėjauja Martynas Gudas ir Virginijus Dovidavičius. Tarptautinės FIBA licencijos siekia vilnietis Gintaras Vitkauskas, kuris šiemet sėkmingai išlaikė egzaminus ir yra pakviestas į kitais metais vyksiantį galutinį egzaminą.

Lietuvoje yra ir šeši tarptautinės kategorijos FIBA komisarai, kurie šiemet sėkmingai išlaikė egzaminus: Algimantas Pavilonis, Tomas Rimkus, Kęstutis Skerys, Vytautas Kukarskas, Saulius Samulevičius ir Kęstutis Pilipauskas.

„Lietuvos teisėjai turi puikią reputaciją ne tik FIBA atstovų akyse, bet ir tarp įvairių valstybių krepšininkų pasauliniu lygiu“, – teigia R. Brazauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją