Lietuvos krepšinio federacija jau dešimt metų kartu su kompanija „Coca-Cola HBC” organizuoja analogų Lietuvoje neturintį krepšinio turnyrą, kurio metu jaunieji talentai gali atskleisti savo individualius sugebėjimus.

„Individualūs sugebėjimai labai svarbi krepšinio dalis, ypač šiuolaikiniame krepšinyje. Todėl labai gerai, kai šie sugebėjimai ugdomi ir tobulinami tokiuose turnyruose ir įvairiuose amžiaus grupėse“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis.

Krepšininkai ne tik varžosi dėl vertingų prizų, bet gali pademonstruoti ir savo individualius sugebėjimus ir būti pakviesti į įvairias Lietuvos jaunimo rinktines. Vienas tokių, 2016 metų „Sprite“ talentų kovų absoliutus nugalėtojas Lorenas Stoškevičius, kuris buvo įtrauktas į Lietuvos šešiolikmečių rinktinės išplėstinį sąrašą.

„Nesitikėjau laimėti absoliučioje įskaitoje, buvau nustebęs, bet labai laimingas. Šis turnyras labai įdomus ir naudingas, leidžia atskleisti savo stipriąsias puses. Įgavau daugiau pasitikėjimo, drąsos. Pirmaisiais metais norėjosi tik sudalyvauti ir pažiūrėti savo galimybes, antrais ir trečiais metais jau norėjo nugalėti. Pavyko. Kviečiu visus registruotis ir dalyvauti. Tikrai verta“, – sakė 2016 metų čempionas.

Jubiliejinį sezoną prie turnyro rėmėjų gretų prisijungė ir ilgametis LKF partneris „Elektromarkt“, kuris džiugins nugalėtojus vertingais prizais.

„Labai džiaugiamės, kad ilgametis mūsų partneris „Elektromarkt“ taip pat nusprendė prisidėti prie šio turnyro. Jų iniciatyva finalinio etapo metu Vilniuje įrengsime studiją, iš kurios gyvai žiūrovams transliuosime pokalbius su žinomais Lietuvos krepšinio žmonėmis bei pačiais krepšinio talentų kovos dalyviais. Be to, „Elektromarkt“ įsteigė solidžius prizus turnyro prizininkams bei net 1000 eurų vertės čekį absoliučiam turnyro nugalėtojui“, – sakė LKF projektų vadovas Martynas Račkauskas.

Turnyre šiais metais gali dalyvauti vaikinai ir merginos, atitinkantys šiuos amžiaus kriterijus:

gimę 2006 – 2007 m. ( vaikinai);
gimę 2004 – 2005 m. (atskirai vaikinai ir merginos);
gimę 2002 – 2003 m. (atskirai vaikinai ir merginos);
gimę 2000 – 2001 m. (atskirai vaikinai ir merginos).

Šiais metais kvalifikacinių turnyrų nugalėtojams atiteks „Sprite“ firminės kuprinės, gėrimo pakuotės ir diplomai. Finalo antros vietos laimėtojai savo amžiaus grupėje laimės „Elektromarkt“ 300 eurų vertės čekius, o nugalėtojams atiteks 1000 eurų vertės „Nike“ dovanų čekiai bei specialios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio Sigito Kavaliausko treniruotės. Absoliučios įskaitos nugalėtojas taip pat džiaugsis 1000 eurų „Elektromarkt“ čekiu.

„Sprite“ talentų kova startuos liepos 29 dieną Palangoje, antrasis atrankinis etapas vyks rugpjūčio 11 dieną Kaune, o finalas – rugpjūčio 25 dieną Vilniuje. Dalyviai kviečiami registruotis internetu www.spritepromo.eu jau dabar!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją