„Šio renginio tikslai – populiarinti krepšinį, sudominti vaikus krepšiniu, skatinti Lietuvos krepšinio bendruomenės tarpusavio bendradarbiavimą, regionų bei miestų tapatinimą su vietos krepšinio komanda, – sakė projekto koordinatorius Martynas Račkauskas. – Labai smagu, kad dauguma krepšinio mokyklų su entuziazmu atsiliepė į šią iniciatyvą ir parengė labai įvairias programas”.

Prie iniciatyvos prisijungė ne tik didžiųjų Lietuvos krepšinio centrų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio – sporto mokyklos. Gausybę krepšinio įdomybių vaikams ir jų tėvams pasiūlys Gargždų, Plungės, Molėtų, Marijampolės ir kitų miestų mokyklos.

Kiekviena krepšinio mokykla sudarė savo programą, tačiau iš esmės mokyklose vaikams bus leista pajusti, kas yra krepšinis, vyks įvairūs konkursai, susitikimai su treneriais ir krepšinio asmenybėmis. Tėvai bus supažindinti su mokyklos tvarka ir laimėjimais, sportavimo sąlygomis. Daugelis mokyklų dovanos įvairių prizų, tarp kurių bus net trys mėnesiai nemokamų treniruočių, krepšinio kamuoliai, rinktinės atributika.

Atvirų durų dienas aplankys žinomi krepšininkai ir krepšinio specialistai, tokie kaip Europos čempionai Mindaugas Žukauskas ir Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, ilgametis LKL žaidėjas Robertas Giedraitis, Europos ir Pasaulio jaunimo čempionatų prizininkai Martynas Varnas, Arnas Velička, daugelis kitų žinomų krepšinio žmonių.

Prie šios iniciatyvos prisidėjo ir žinomi Lietuvos krepšininkai ir krepšininkės Jonas Valančiūnas, Antanas Kavaliauskas, Gintarė Petronytė bei Kamilė Nacickaitė.

„Labai smagu, kad prie iniciatyvos prisideda ir krepšinio klubai, tokie kaip Panevėžio „Lietkabelis”, Marijampolės „Sūduvos-Mantingos” krepšininkai ir „Sūduvos” žaidėjos, Vilniaus „Kibirkšties” ir „MRU-Perlas” klubų atstovai ir žaidėjai”, – sakė M.Račkauskas.

Dešimt geriausiai atvirų durų dieną surengusių mokyklų bus apdovanotos LKF prizais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją