Tarpmokyklinėse dviejų merginų komandų rungtynėse dėl kamuolio kovojusios varžovės pilvu čiuožė sporto salės parketu, tačiau viena iš jų netikėtai sustingo ir griebėsi už šono.

Paaiškėjus, kad nutiko kažkas labai neįprasto, prie merginos akimirksniu suskubo ir komandos draugės, ir varžovės, ir teisėjas, ir žaidėjų tėvai.

Paaiškėjo, kad pilvu čiuožusiai neįvardintai 14-metei merginai į kūną susmigo maždaug 7-10 cm ilgio ir 1-1,3 cm storio atlūžusi parketlentės atplaiša.

Dėmesio, vaizdas gali šokiruoti:

Sužeista amerikietė greitai buvo paguldyta ant neštuvų ir išgabenta į ligoninę. Liudininkų ir medikų teigimu, stebuklas, kad per šį incidentą vidiniai nukentėjusiosios organai nebuvo pažeisti – atlūžęs ir į kūną įsmigęs parketo gabalas atsidūrė visiškai greta merginos skrandžio.

„Atrodė, kad iš giedro dangaus trinktelėjo perkūnas. Tu žiūri krepšinį ir tikrai negali tikėtis kažko panašaus“, – sakė viena įvykio liudininkė.

Anot trenerio Perry Hibnerio, tai išskirtinis atvejis per visą jo karjerą.

„Taip nutinka, ir tu to negali prognozuoti. Tikras stebuklas, kad buvo išvengta rimtesnių sužalojimų“, – sakė jis.

Mačas po šio incidento buvo nutrauktas, merginai ligoninėje atlikti išsamūs tyrimai, o mačą organizavusi Viskonsino mokykla sulaukė viešos kritikos, rungtynės kurį laiką joje nebebus organizuojamos. Parketas, ant kurio vyko tarpmokyklinės varžybos, salėje išklotas dar prieš 15 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)