„Kai aš kalbu su moterimis, mano ūgis – per 210 cm, tačiau ten, kur krepšinis, mano ūgis siekia 206 cm.
Kevinas Durantas
Pastaruoju metu apkalbų sūkuryje atsidūrė Oklahomos „Thunder“ žvaigždė Kevinas Durantas. Tiek NBA, tiek „Thunder“, tiek „Wikipedia“ svetainėse nurodoma, kad krepšininko ūgis – 206 cm. Tačiau pats K. Durantas neseniai netyčia prasitarė, jog iš tikrųjų yra aukštesnis, rašo „Wall Street Journal“.

Po pergalingų reguliaraus sezono rungtynių su Los Andželo „Clippers“ komanda K. Durantas, kalbėdamas su žiniasklaida, atskleidė tikrąjį savo ūgį.

„Blokavau Chriso Paulo metimą, nes jo ūgis yra 183 cm, o mano – 211 cm“, – tąsyk pareiškė „Thunder“ lyderis.

Žinoma, iš karto kyla klausimas, kodėl krepšininkai meluoja apie savo ūgį?

Tokio pat klausimo po antrųjų Vakarų finalo rungtynių su San Antonijaus „Spurs“ sulaukė ir K. Durantas.

„Kai aš kalbu su moterimis, mano ūgis – per 210 cm, tačiau ten, kur krepšinis, mano ūgis siekia 206 cm“, – kalbėjo amerikietis. – Visada maniau, kad yra visai „kieta“ sakyti, kad esu 206 cm ūgio lengvasis krašto puolėjas. Tai yra normalus ūgis mano pozicijai. Jei esi aukštesnis, visi tave pradės vadinti sunkiuoju krašto puolėju.“

Kevinas Garnettas

Apie savo ūgį yra melavęs ir Minesotos „Timberwolves“ veteranas Kevinas Garnettas. Anapilin jau iškeliavęs „Timberwolves“ strategas Flipas Saundersas visada sakydavo, kad K. Garnetto ūgis siekia ne 211 cm, bet 216 cm.

Savo karjeros dienomis taip pat melavo ir legendinis vidurio puolėjas bei Los Andželo „Lakers“ vyriausiojo trenerio Luke‘o Waltono tėvas Billas Waltonas.

Kai kas nors paklausdavo, kodėl jis yra oficialiai žemesnis už Hakeemą Olajuwoną, nors aikštelėje akivaizdžiai matyti, kad yra aukštesnis, B. Waltonas atsakydavo: „Todėl, kad parketas nelygus.“

Tokie centimetrų šokinėjimai vyksta todėl, jog NBA lyga neturi jokios griežtos žaidėjų ūgių politikos. Pavyzdžiui, komandos naujokai, kurie vis dar kovoja dėl vietos dvyliktuke, kartais gali paprašyti klubo darbuotojų padidinti jų ūgį.

Arba atvirkščiai, kaip padarė K. Durantas 2007-aisiais metais, kuomet komandos darbuotojo paprašė, kad jį „sumažintų“ iki 206 cm.

J. J. Barea

Paradoksalioje situacijoje buvo atsidūręs Dalaso „Mavericks“ ekipos įžaidėjas Jose Juanas Barea, kurio tikrasis ūgis – 178 cm. Prieš metus, per komandos pristatymą prieš rungtynes, Puerto Riko krepšininkas netikėtai išgirdo, kad jo ūgis siekia 182 cm – taip jis iki šiol pristatomas ir „Wikipedia“ enciklopedijoje.

„Buvo daug juoko, kadangi visi 20 tūkst. žmonių arenoje žinojo, kad tai – akivaizdus melas“, – prisiminė J. J. Barea. Anot jo, klubo jis niekada neprašė padidinti savo ūgio, tačiau komandos viduje kažkas priėmė būtent tokį sprendimą – gali būti, kad to paprašė kuris nors dėl vietos sudėtyje kovojantis žaidėjas, tačiau normalaus paaiškinimo pats nedidukas gynėjas iš klubo niekada taip ir negavo.

Kartais netikėtai pasikeičia ir kelis sezonus toje pačioje komandoje žaidžiančių krepšininkų ūgis.
Taip nutiko dabartiniam Ouklando „Golden State Warriors“ treneriui Steve‘ui Kerrui. 2001-aisiais, kuomet gynėjas žaidė San Antonijaus „Spurs“ komandoje, jo oficialus ūgis siekė 192 cm, po metų žaidėjas „susitraukė“ iki 186 cm, o dar kitais metais vėl sugrįžo į 192 cm.

Akivaizdu, kad kai kurie krepšininkų ūgiai yra iškreipti ir gali neatitikti to, ką skelbia oficiali informacija – tai patikrinti sudėtinga, todėl skaičiai, kuriuos įvardija žiniasklaida ir patys žaidėjai, dažnai gali labai stipriai klaidinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)