„Labai džiaugiamės, kad šįmet pavyko suderinti šį nepaprastai populiarų turnyrą su ypatingu renginiu – Jūros švente. Manau, kad varžybų atmosfera bus išskirtinė“, – sakė vienas „Sprite“ talentų kovų organizatorių Martynas Račkauskas.

Jaunuosius turnyro dalyvius ir Jūros šventės svečius aplankys klaipėdiečiai krepšininkai Deividas Gailius ir Marius Runkauskas, atvykę tiesiai iš Lietuvos vyrų rinktinės stovyklos Palangoje. Jie pasveikins dalyvius ir dalyvaus nuotaikinguose konkursuose.

Turnyras Klaipėdoje prasidės 10 val. Dalyvių registracija vyks 9.15-9.45 val. Grupių rungtynės ir žaidimai su žiūrovais vyks 10-14 val. 15 val. prasidės atkrintamosios rungtynės, 16.30 – finalai.

Dėl vertingų prizų ir pagrindinio apdovanojimo – beveik 5000 eurų krepšinio stipendijos – šįmet kovoja trijų amžiaus grupių vaikinai ir merginos: gimę 1998—1999, 2000—2001 ir 2002—2003 metais.

Lygiagrečiai vyksta ir dėjimų konkursas, kurio dalyviai siunčia nufilmuotus savo geriausius dėjimus Dėjimų konkurse amžius ir lytis neribojami.

„Sprite“ talentų kovos startavo 2008 m. ir per šį laiką šis turnyras tapo tradiciniu renginiu jauniems žmonėms. Po sėkmingų renginių Lietuvoje „Sprite“ krepšinio turnyrai taip pat išsiplėtė ir į Estiją bei Latviją.

Pagrindinis „Sprite“ talentų kovų prizas – 4950 Eurų vertės vienerių metų krepšinio talento stipendija. Finalo laimėtojams, užėmusiems pirmąją vietą kiekvienoje amžiaus grupėje (ir vaikinų, ir merginų) bus skirta kelionė į 2015 m. Europos vyrų krepšinio čempionato finalines rungtynes (po vieną kiekvienam laimėtojui), „Sprite Talentų kovos 2015“ taurės, Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės ekipiruotės komplektas, bilietai į pasirinktas kontrolines Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes Lietuvoje 2015 m.

Kelionė į Europos krepšinio čempionato finalą laukia ir dėjimų konkurso nugalėtojo. Jis bus renkamas balsuojant internete ir paaiškės finalinės dėjimų serijos metu per tarptautinį krepšinio turnyrą „Huawei Cup 2015“ Kaune rugpjūčio 17 d.

Turnyras šįmet vyksta penkiuose miestuose: Vilniuje, Klaipėdoje, Palangoje, Alytuje ir Kaune (finalas). Dalyviai raginami registruotis savo regione kuo greičiau, nes dalyvių skaičius yra ribotas.

„Iš tikrųjų, Vilniaus etape „už borto“ liko daugybė norėjusių jaunųjų krepšininkų. Sparčiai pildosi ir kiti etapai. Tad geriau nesnausti“, – sakė M.Račkauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją