"Pasirašiau sutartį iki sezono pabaigos su galimybe ją pratęsti dar metams" - BNS sakė K. Kemzūra. - Pagrindinės iškeltos užduotis - patekti su klubu tarp keturių pajėgiausių Rusijos superlygos komandų."

Treneris prisipažino, kad sezono metu negalės keliauti ir susitikti su Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatais, tačiau, pasak jo, "šiuolaikinės priemonės leis domėtis ir potencialiais kandidatais į Lietuvos rinktinę".

Į Krasnodarą K. Kemzūra išvyks paskutinę šių metų dieną, o naujosiose pareigose debiutuos jau sausio 5 dieną Krasnodare Europos Iššūkio taurės (Eurochallenge) krepšinio turnyro rungtynėse su Podgoricos "Budučnost" (Juodkalnija) ekipa.

Rusijos superlygos rungtynes "Lokomotiv-Kuban" krepšininkai žais sausio 8-ąją namuose su Valdo Vasyliaus Samaros "Krasnyje Krylja" ekipa.

Rusijos čempionate Krasnodaro komanda laimėjo keturis susitikimus iš aštuonių ir užima penktą vietą devynių ekipų turnyre, o Iššūkio taurės varžybose patyrė visas keturias nesėkmes ir prarado galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas.

Trenerio karjerą pradėjęs 2001 metais, K. Kemzūra vyriausiojo trenerio asistentu dirbo Stambulo "Besiktas" (Turkija, 2001-2002), Vilniaus "Lietuvos ryto" (2002-2004), Sankt Peterburgo "Dinamo" (Rusija, 2004-2005) ir Trevizo "Benetton" (Italija, 2005-2007) komandose bei Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje (2005-2006).

K. Kemzūra 2004 metų sausio-birželio mėnesiais buvo "Lietuvos ryto" vyriausiuoju treneriu, nuo 2007-ųjų sausio 25 iki 2008 metų gruodžio 4 dienos treniravo Maskvos srities "Chimki" (Rusija) ekipą, su kuria 2008-aisiais iškovojo Rusijos taurę bei pelnė šalies pirmenybių bronzą.

Lietuvis 2007 metų vasario ir kovo mėnesiais buvo išrinktas geriausiu Rusijos krepšinio superlygos mėnesio treneriu.

Nuo 2008-ųjų gruodžio 19-osios iki 2009-ųjų rugsėjo 9 dienos K. Kemzūra dirbo Latvijos vyrų krepšinio rinktinės treneriu, o lapkričio 5-ąją paskirtas Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiuoju treneriu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją