„Mūsų šį sezoną naujai suburtai komandai yra didelis pasiekimas rungtyniauti finalo ketverte“, - teigė „Kibirkšties-Tichės-IKI“ vadovas Rosvaldas Gorbačiovas. – Mūsų tikslai išlieka tokie patys. Norime kiekvienose rungtynėse iškovoti pergalę. To sieksime ir šįkart. Mūsų tikslas – medaliai“.

Pirmas „Kibirkšties-Tichės-IKI“ varžovas pusfinalyje Klaipėdos „Lemminkainen“ klubas. Uostamiesčio ekipa pateko tiesiai į finalo ketvertą. Su pajūrio ekipa Vilniaus klubui šį sezoną teko rungtyniauti tris kartus. Du sykius pergales šventė sostinės ekipa, kartą – klaipėdietės.

„Klaipėdos komanda, manau, visiems baimės įvarė Baltijos lygos rungtynėse įveikdama Kauno „Viči-Aisčių“ ekipą“, - sakė „Kibirkšties-Tichės-IKI“ vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius. – Žinoma, mes su Kauno ekipa irgi gerai žaidėme. Manau, žiūrovų lauks labai įdomios rungtynės. Šį sezoną jėgas išmėginome jau tris kartus ir visą laiką matėme, kad esame lygios komandos. LKF pusfinalyje žaisime vienerias rungtynes ir visko gali nutikti. Didžiausią dėmesį skirsime „Lemminkainen“ mažosioms žaidėjoms. Pirma-antra-trečia pozicija dažniausiai pridaro bėdų Klaipėdos varžovams“.

„Komandoje visada viskas gerai nebūna. Visada yra traumų“, - prisipažino T. Stankevičius. – Ketvirto etapo rungtynėse su Kauno „LKKA-Aistėmis“ žaidėme be Sakellie's Daniels ir Sigitos Galdikaitės. S. Daniels mėginsime įtraukti į žaidimą, tačiau neaišku, kiek ji duos naudos. Su S. Galdikaite sunkesnė situacija. Manau, ji savaitgalį mums nepadės“.

Vilniaus komandoje šį sezoną Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionate rezultatyviausiai žaidžia Gintarė Petronytė. Vidurio puolėja vidutiniškai pelno po 19,83 taško ir atkovoja po 11,8 kamuolio. Kristina Vengrytė įmeta po 15,11 taško, S. Daniels – po 9,94.

„Lemminkainen“ ekipoje išsiskiria veteranė Rita Mileškienė. Ji vidutiniškai įmeta po 15,32 taško, Monika Grigalauskytė pelno po 10,05 taško, o Lina Aglinskaitė – po 10.

„Pirmiausiai, turime tikslą pasiekti finalą“, - mano „Kibirkšties-Tichės-IKI“ gynėja Greta Šniokaitė. – Svarbu kovoti iki paskutinių sekundžių ir anksčiau laiko nenuleisti rankų. Turime keletą traumuotų žaidėjų, todėl kitos turės atidirbti už dvi. „Lemminkainen“ komanda po sėkmingų paskutinių rungtynių norės įrodyti, jog yra geresnės už mus. Manau, kova bus įtempta ir įdomi“.

Vilniaus komandos pasirodymą stebi ir buvusi ekipos narė Brigid Bowley. Australė, šiuo metu žaidžianti Ispanijoje, tikina, kad Vilniaus ekipos merginoms linki tik pergalės.

„Man buvo labai sunku palikti komandą, kuri vis gerino savo žaidimą ir iškovojo vis daugiau pergalių. Tačiau aš labai džiaugiuosi, kad jūs ir toliau tęsiate pradėtą darbą. Sėkmės šį savaitgalį LKF finalo ketverto metu. Palaikysiu jus iš toli“, - linkėjo buvusi „kibirkštietė“ B. Bowley.

Kitame pusfinalyje ginklus surems Kauno komandos: „Viči-Aistės“ ir „LKKA-Aistės“. Abiejų porų laimėtojos šeštadienį grumsis finale, o pralaimėjusios komandos kausis dėl bronzos medalių.

Penktadienis, vasario 10 d., 19.15 val.

Vilniaus „Kibirkštis-Tichė-IKI“ – Klaipėdos „Lemminkainen“.
(Garliavos sporto centras, Vasario 16-osios g. 8, Garliava, Kauno rajonas).

Šeštadienis, vasario 11 d.

16:00 rungtynės dėl trečios vietos;
18:15 rungtynės dėl pirmos vietos.
(Garliavos sporto centras (Vasario 16-osios g. 8, Garliava, Kauno rajonas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją