Pirmame mače Kaune sostinės ekipa šventė pergalę 76:72, o po kelių dienų Vilniuje kaunietės atsirevanšavo 92:68. Trečiosios serijos rungtynės antradienį įvyks Kaune, ketvirtosios bus ketvirtadienį Vilniuje, jeigu prireiks penktųjų, jos penktadienį bus žaidžiamos laikinojoje sostinėje.

„Nuotaikos labai geros, komanda pasiruošusi rungtynėms, - teigia „Kibirkšties-Tichės-IKI“ gynėja Greta Šniokaitė. - Neturime ko prarasti, serijos rezultatas lygus, reikia, tiesiog, kovoti. Žinoma, tikime, jog galime laimėti. Praėjusiose rungtynėse buvome lėtesnės tiek fiziškai, tiek mąstymu aikštėje, todėl antradienį turime maksimaliai susikaupti ir parodyti ką galime”.

Po antrųjų finalo serijos rungtynių „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komanda savaitę skyrė treniruotėms, o Kauno ekipa žaidė Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) finalo ketverte. Savaitgalį kaunietės 83:72 įveikė Gardino „Olimpia“ ir 79:66 nugalėjo Minsko BC „Horizont“ bei apgynė BWBL čempionių titulą.

„Komandoje atmosfera yra gera. Po paskutinių rungtynių turėjome nemažai laiko išanalizuoti savo padarytas klaidas tiek gynyboje, tiek puolime ir į Kauną nevažiuojame pasiduoti, - kalba „Kibirkšties-Tichės-IKI“ puolėja Laima Rickevičiūtė. - Serijos rezultatas yra 1-1 ir nors Kauno „Viči-Aistės“ yra laikomos finalo favoritėmės, tačiau iš visų jėgų stengsimės šias prognozes paneigti. Kartą jau įrodėme, kad galime prieš jas laimėti jų aikštelėje, todėl pabandysime tai pakartoti. Jeigu neleisime kaunietėms įsibėgėti ir atitrūkti rungtynių pradžioje, galime tikėtis intrigos. Kitu atveju, su Kauno ekipa žaisti, kai reikia jas vytis yra ganėtinai sunku“.

Šį sezoną „Viči-Aisčių“ komandoje pirmuoju smuiku griežia Courtnay Pilypaitis. Legionierė iš Kanados vidutiniškai per rungtynes pelno po 13,8 taško, atkovoja 4,5 kamuolio ir atlieka 4,1 rezultatyvaus perdavimo.

Tatjana Liktarovič pelno po 12,8 taško, Vita Kuktienė – 11,5, o Aija Putnina – 10,2.

„Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandoje G.Petronytė pelno po 18,9 taško, atkovoja 14,9 kamuolių ir blokuoja 3 metimus.

Kristina Vengrytė įmeta po 15,7 taško, Sakellie Daniels pelno po 9,4 taško ir atlieka 6,1 rezultatyvaus perdavimo.

Rungtynių pradžia - antradienį, 18 val., Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centras (Pašilės g. 39a).