„Raptors“ aukštaūgiui Jonui Valančiūnui šis mačas prasidėjo ne itin sėkmingai. Taip, jis pelnė 4 taškus ir atkovojo kamuolį, bet susirinkęs dvi asmenines pražangas nė neįpusėjus pirmajam kėliniui buvo privertas sėstis ant suoliuko. Kulniudamas suoliuko link, jis liejo apmaudą, kurį palydėjo ir riebus angliškas keiksmažodis.

Tiesa, kiek aprimęs 23-ejų lietuvis ant parketo žengė kur kas agresyvesnis gerąja prasme. Iš viso per 27 minutes 213 cm ūgio uteniškis surinko 17 taškų (7/8 dvit., 3/6 baud. met.), 10 atkovotų kamuolių, rezultatyviu perdavimu, bloku, klaida ir trimis asmeninėmis pražangomis.

Verta pažymėti, kad tai buvo jau 13-os rungtynės iš eilės, kuriose JV pelnė dviženklį taškų skaičių. Tai savotiškas rekordas, nes tokios ilgos serijos iki tol besiklosčiusioje karjeroje lietuvis nebuvo surengęs.

Už JV rezultatyvesni tradiciškai buvo tik DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry. Pirmasis pelnė 38 taškus, iš kurių net 24 – baudų metimais, o antrasis prisidėjo 28 taškais.

O štai Portlando ekipoje nesustabdomai žaidė Damianas Lillardas, į „Raptors“ krepšį švystelėjęs net 50 taškų (10/15 dvit., 6/13 trit., 12/13)!

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 38 (7/19 dvit., 24/25 baud. met.), Kyle'as Lowry 28 (6 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 17 (10 atk. kam.), Normanas Powellas 10, Bismackas Biyombo 9 taškai.

„Trail Blazers“: Damianas Lillardas 50 (5 rez. perd., 4 kld.), C. J. McCollumas 24 (4/12 dvit., 4/5 trit., 4/4 baud. met., 5 rez. perd.), Edas Davisas ir Geraldas Hendersonas po 9 taškus.

Jonas Valančiūnas ir Damianas Lillardas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)