J. Stadalninkas buvo nubaustas 500 Lt bauda, kai antstolei nepateikė informacijos apie krepšinio klubą valdančios bendrovės „A. Sabonio Žalgirio krepšinio centras“ turtą (lėšas, turtines teises, kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą).

Pateikti duomenis antstolė prašė vykdydama išieškojimą krepšininkui Kęstučiui Marčiulioniui – jam teismas iš krepšinio klubo yra priteisęs 689 tūkst. Lt.

Vykdant šį išieškojimą Lietuvos apeliacinis teismas buvo areštavęs „Žalgirio“ prekinį ženklą „BC Žalgiris“ ir tris transporto priemones.

Kaip pažymi Kauno apygardos teismas, vykdant išieškojimą krepšinio klubas antstolei pateikė informaciją, kad savo prekinį ženklą įvertino net 40,4 mln. Lt. Tiesa, tokia suma abejonių sukėlė net teismui.

„Realus išieškojimas iš tokio turto yra sunkiai tikėtinas“, – pažymėjo Kauno apygardos teismo teisėjas Algirdas Remeika.

Pasak teismo, šiuo metu nėra nustatytas turtas, iš kurio realiai būtų įmanoma įvykdyti įsiskolinimo išieškojimą.

K. Marčiulionis trejų metų kontraktą su „Žalgiriu“ buvo pasirašęs dar 2000 m., tačiau vos pradėjęs antrą sezoną gimtojo miesto ekipoje gynėjas buvo priverstas atsisveikinti su klubu, kuris jo paslaugų atsisakė motyvuodamas prastu žaidimu.

2006-ais K. Marčiulionis kreipėsi į Šveicarijoje įsikūrusį Lugano Prekybos, Pramonės ir Amatų rūmų arbitražą, kuris po ketverius metus trukusio proceso krepšininkui iš „A. Sabonio Žalgirio krepšinio centro“ priteisė 233 tūkst. JAV dolerių kompensaciją bei 25 tūkst. Šveicarijos frankų bylinėjimosi išlaidų.

Praėjusį lapkritį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas galutine ir neskundžiama nutartimi leido vykdyti arbitražo sprendimą Lietuvoje, taip įpareigodamas „Žalgirio“ klubą išmokėti K. Marčiulioniui šimtatūkstantinę kompensaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)