Biudžetas – 1,35 mln. Lt

Birželį telekomunikacijų bendrovė TEO LT perleido jai priklausančios viešosios įstaigos „Teo sportas“ savininkės teises Kaune registruotai viešajai įstaigai „Vici Sport“. Nauja komanda perėmė teisę ir žaisti moterų Eurolygoje.

„Įžvelgėme tris dalykus, kurie labai mieli širdžiai. Tai krepšinis, moterys ir Kaunas“, - teigia verslininkas Visvaldas Matijošaitis, tapęs pagrindiniu komandos rėmėju. V. Matijošaitis nepanoro atskleisti, kiek investuos į ekipą.

„Truputį daugiau nei savivaldybė“, - sako V. Matijošaitis, tapęs klubo prezidentu bei pažadėjęs nesikišti į komandos reikalus.

„Lietuvoje yra daug krepšinio specialistų, o aš šioje srityje naujokas“, - sako verslininkas.

Ketvirtadienį vyksiančio Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu planuojama „Viči–Aisčių“ klubui skirti 0,5 mln. Lt.

„Planuojame, kad klubo biudžetą sudarys 1,35 mln. Lt. Taip pat tikimės rasti ir daugiau rėmėjų“, - teigia Arvydas Tamašauskas, klubo vadovas.

Palyginimui, praėjusiais metais Vilniaus TEO komandos biudžetas buvo kone dvigubai didesnis – 2,6 mln. Lt. Ankstesniais metais daugkartinių Lietuvos čempionių klubo biudžetas buvo pasiekęs ir 4 mln. Lt.

Komandos branduolys išliko nepakitęs

A. Tamašausko teigimu, „Viči–Aisčių“ branduolį naujajame sezone sudarys praėjusių metų TEO ekipos žaidėjos. Tiesa, greičiausiai Kauno klubas versis be legionierių.

„Galbūt pavyks pasikviesti legionierių Eurolygos sezonui, 3,5 mėn., tačiau kol kas dar anksti apie tai kalbėti. Stengsimės ugdyti savo žaidėjas ir verstis su vietinėmis krepšininkėmis. Planuojame, kad pagrindinė komandos ašis, apie kurią suksis žaidimas, bus 6-7 moterų ir merginų rinktinių narės“, - teigė klubo vadovas.

„Viči–Aistėms“ artėjančiame sezone atstovaus ir dvi gerai pažįstamos krepšininkės, kurios pastarąjį sezoną žaidė užsienyje – Kauno klube rungtyniaus Rima Valentienė ir Aušra Bimbaitė.

„Tikimės, kad po kelerių metų turėsime stiprią ir ambicingą komandą. Tačiau jau dabar kibsime visoms varžovėms į atlapus, o varžovės bus išties stiprios – jau pirmose rungtynėse į Kauną atvyks triskart Eurolygos čempionės Maskvos srities „Spartak“ krepšininkės“, - sako komandos vadovas.

Komandos spalvos ekipai persikėlus į Kauną taip pat nesikeis – jos išliks balta ir raudona.

Galvoja apie krepšinio dienas

Planuojama, kad naujoji ekipa treniruosis Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos salėje.

„Buvome susitikę su A. Saboniu ir, atrodo, kad tilpsime po vienu stogu“, - sako A. Tamašauskas.

Namų rungtynes „Viči–Aistės“ žais Kauno sporto halėje, tačiau jau dabar aišku, kad kai kurios rungtynės vyks tomis pačiomis dienomis, kai Eurolygoje žais Kauno „Žalgiris“.

„Būtų puiku, jei pavyktų abiems komandoms sutilpti halėje – moterys žaistų pirmosios, o po jų vyktų vyrų rungtynės. Būtų tarsi krepšinio dienos. Tačiau iškyla problemų su persirengimo kambariais. Šis klausimas kol kas lieka atviras“, - teigia A. Tamašauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją