Artėjant Europos vyrų krepšinio čempionato atidarymui, buvo aptarti nuveikti bei planuojami darbai Kauno mieste. LKF prezidentas V. Garastas pasidžiaugė, kad Kaunas turėdamas „Žalgirio areną“, pateks į dešimtuką Europos miestų, turinčių tokio lygio sporto bei pramogų kompleksą. Tokios arenos yra Ispanijoje - Madride bei Barselonoje, Graikijoje - Atėnuose, Vokietijoje - Berlyne, Italijoje – Romoje bei kituose miestuose.

Dar praėjusiais metais Kauno miesto savivaldybė pasirašė sutartį su LKF dėl Europos krepšinio čempionato finalo etapo organizavimo. Jis vyks „Žalgirio arenoje“ 2011 metų rugsėjo 14-18 dienomis. Finalo etape varžysis aštuonios komandos.

Iš viso čempionate laukiama apie 30 tūkst. krepšinio aistruolių, kai tuo tarpu praėjusiame čempionate Lenkijoje apsilankė 25 tūkst. Šiam čempionatui Lietuva turės šešias naujas arenas, iš kurių seniausia yra labai moderni Vilniaus „Siemens arena“.

Europos vyrų krepšinio čempionatas rugpjūčio 31 - rugsėjo 18 dienomis vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Alytuje. Pirmą kartą pirmenybėse dalyvaus 24 geriausios Senojo žemyno komandos.

Kauno Savivaldybės išplatintame pranešime nė žodžiu neužsimenama apie „Žalgirio arenos“ statybos problemas ir atsilikimą nuo pabaigtuvių grafiko.

Abejonių dėl Kauno arenos nėra

Tuo tarpu LKF atstovai neabejoja, kad arena bus pastatyta laiku.

„Jokių abejonių dėl terminų neturime. Pirmasis renginys arenoje vyks liepos 6 dieną“, - sakė „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas, kuris su nauja Kauno valdžia kalbėjosi drauge su LKF prezidentu Vladu Garastu ir LKF generaliniu sekretoriumi M. Balčiūnu.

Šeštadienį M. Špokas drauge su Kauno savivaldybės statybos skyriaus vedėju Vygintu Abromavičiumi ir Kauno arenos statybos priežiūros darbo grupės nariu Artūru Orlausku apžiūrėjo areną ir liko patenkintas tuo, ką pamatė.

„Viduje iš esmės viskas yra įrengta. Sudėtos kėdės, švieslentės, įrengtos drabužinės, dušai... Darbų liko nedaug, - sakė M. Špokas. – Galiu drąsiai pasakyti, kad tai bus viena geriausių arenų Europoje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją