Ne veltui šio seminaro pasirinkta tema ir buvo „Individualios žaidėjų technikos ugdymas ir tobulinimas“.

Treneris K. Kemzūra seminarą pradėjo įžanga apie pagrindinius principus ir niuansus į kuriuos atsižvelgia ir kreipia didžiausią dėmesį dirbant su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine bei klubų krepšinyje. Nors vyrų ir vaikų krepšinio specifika skiriasi, tačiau visiems pagrindai yra tie patys. Kaip sakė K. Kemzūra, „išmokyti taisyklingų krepšinio pagrindų yra didelis, atsakingas ir kantrybės reikalaujantis procesas“.

Treneriai dirbantys su profesionaliomis vyrų komandomis gauna tik galutinį rezultatą, už kurį iki to laiko yra atsakingi sporto mokyklų ar centrų treneriai ugdantys krepšininkus.

Vėliau visa pasakyta informacija buvo perkelta į aikštelę, kurioje buvo rodomi trenerio K. Kemzūros mėgiami apšilimo pratimai, imituojamos žaidybinės situacijos, kuriose buvo galima matyti ir geriau įsisavinti pagrindinius gynybos ir individualios technikos principus. Treneriui talkino Dariaus Sirtauto auklėtiniai.

Seminaro metu ir po jo, centro treneriai bendravo su Lietuvos rinktinės treneriu rūpimais klausimais, pateikė įvairių sumodeliuotų žaidybinių situacijų iš savo patirties, o K. Kemzūra jiems pateikė jiems savo įvairius analizuojamų situacijų sprendimų variantus.

K. Kemzūros seminaras neprailgo nei centro treneriams, nei auklėtiniams. Pastariesiems tai, taip pat buvo geros pamokos, kurios pravers kovojant ir įgaunant pranašumo aikštelėje, prieš varžovus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją