„Labai džiaugiuosi šia federacijos iniciatyva ir labai smagu, kad „Nike“ ir kiti rėmėjai prie jos prisidėjo. Labai malonu, kad tokia stovykla startavo ir kad vaikai turės galimybę kryptingai padirbėti su puikiais treneriais, taip pat pamatyti ir kitokią – serbišką krepšinio mokyklą. Nuolatinis darbas ir pastangos krepšinio aikštelėje veda tobulybės link. To ir norėčiau palinkėti visiems jauniesiems krepšininkams“, - sakė L. Kleiza.

Stovykla „Linas Kleiza skill development camp“ prasidėjo tą pačią dieną kaip ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirengimo stovykla.

„Džiaugiamės, kad pagaliau startavo šis projektas. Jis yra pirmas, kurį įgyvendino Lietuvos krepšinio federacija ir sportinės aprangos kompanija „Nike“. Labai norime, kad jūs gautumėte geriausias sąlygas, kurios jums leis patobulėti ir tapti dar geresniais krepšininkais. Tikimės, kad šį projektą bus galima tęsti ir kitąmet“, - pradėdamas stovyklą jauniesiems krepšininkams sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

L. Kleizos įgūdžių tobulinimo stovykloje dalyvauja tik tam tikros amžiaus grupės vaikai - 14 ir 15 metų berniukai iš visos Lietuvos. Pasak specialistų, tokio amžiaus vaikams ji yra labai naudinga, nes paprastai individualius įgūdžius pradeda tobulinti šiek tiek vyresni krepšininkai.

Treniruočių metu vaikus nuolat prižiūri ir medicinos seselės.

Visą dieną nuo 9 val. – 17 val. vaikai praleis centre, už juos bus atsakingi stovyklos koordinatoriai. Laisvu laiku nuo treniruočių vaikams bus sudarytos sąlygos pailsėti. Vaikai taip pat keletą kartų lankysis ir Kauno plaukimo centro baseine, kuriame galės atgauti jėgas po treniruočių.

L. Kleizos stovyklos dalyviai bus maitinami subalansuotais pietumis pagal sudarytą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės racioną.

Vaikus treniruoja geriausi U14 ir U15 Lietuvos vaikų treneriai Aurimas Jasilionis ir Ramūnas Juška bei specialistas iš Serbijos Nemanja Planojevičius. Dėmesys skiriamas kiekvienam vaikui siekiant pagerinti jų treniruočių kokybę bei efektyvumą. Treniruotės vedamos ir anglų kalba.

Stovyklos pabaigoje treneriai kiekvienam krepšininkui paruoš individualias rekomendacijas, kaip tobulinti tam tikrus krepšinio elementus, kuriems to reikia. Geriausiai stovykloje pasirodęs dalyvis bus atleistas nuo mokesčio, o labiausiai stovyklos metu patobulėjęs krepšininkas bus apdovanotas „Nike“ sportiniais bateliais.

Antra stovyklos pamaina prasidės liepos 14 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)