Žaidėjų pasiruošimo procesą rudenį vyksiančiam pasaulio taurės turnyrui akylai stebi ir koordinuoja 30-ies metų fizinio parengimo treneris Sigitas Kavaliauskas, kurio teigimu, krepšininkai tik palaipsniui įgaus optimalią sportinę formą prieš svarbiausią rinktinės metų startą.

„Visiškai nesvarbu, kas į pirmąją rinktinės stovyklą atvyko geriausios sportinės formos. Nesistengiame atlikti kažkokių testų, siekiant išsiaiškinti, kas greičiausias, kas turi daugiausiai jėgos. Tai turėsime pasiekti pasiruošimo eigoje. Visus žaidėjus ruošiame pagal tą pačią programą, kurios rezultatus matysime jau Ispanijoje“, – apie pirmąją žaidėjų pasiruošimo stadiją kalbėjo pašnekovas.

Fizinio parengimo trenerio darbą vos 23-erių metų pradėjęs dabartinis Lietuvos rinktinės trenerių štabo narys jau spėjo užsirekomenduoti kaip vienas geriausių jaunųjų specialistų ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Per septynerius metus trunkančią karjerą S. Kavaliauskas penkis sezonus dirbo Kauno „Žalgirio“ ekipoje, o pastaruosius du – Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandoje. Interviu metu kaunietis atskleidė, jog jis vis dar šlifuoja savo asmeninį treniruočių specifikos braižą.

„Kiekvienai treniruotei stengiuosi ruoštis ir gauti, kuo daugiau informacijos. Didžiausią dėmesį skiriu bendrajam krepšininkų fiziniam parengimui. Žmogus nėra sukurtas vien tik krepšinio stovėsenai, todėl visos traumos – netaisyklingų pratimų atlikimo pasekmė.“

Pokalbio metu S. Kavaliauskas paskubėjo paneigti dažnai sklandanti mitą, jog krepšininkai nenoriai atlieka pratimus fizinio parengimo treniruočių metu. Mūsų šalies krepšininkus puikiai pažįstantis treneris atskleidė, jog žaidėjai yra motyvuoti ir už krepšinio aikštelės ribų.

„Krepšinis kaip ir kiekvienas kitas sportas darosi vis labiau profesionalesnis. Žaidėjai gauna didelius pinigus, todėl supranta, jog prisižiūrėti save ir išvengti traumų – labai svarbu. Krepšininkų nereikia per prievartą varyti į treniruotes, jie patys ateina ir prašo papildomų treniruočių. Kartais juos reikia pristabdyti“, – nūdienos krepšininkų užsidegimą sportuoti pasakojo S. Kavaliauskas.