„Geriausiu NBA žaidėju“ save vadinantis J. Hardenas sezoną pradėjo tiesiog tragiškai – gynėjas vidutiniškai pelno tik po 18 taškų ir suklysta po 4 kartus.

Visgi labiausiai baugina J. Hardeno pataikymo procentai – amerikietis pataiko tik 9,4 procento (!) mestų tritaškių (3/32) ir 22 procentus dvitaškių (12/54).

Mače su Majamio „Heat“ J. Hardenas prametė visus 10 tritaškių ir ketvirtame kėlinyje, kai lyderio iniciatyvos reikėjo labiausiai, pagrindinis „raketų“ varikliukas nuvylė – jis nepelnė nė vieno taško, o Hjustono komanda pralaimėjo 89:109.

Įdomu tai, kad visas šio sezono rungtynes Hjustono komanda pralaimėjo lygiai 20-ties taškų skirtumu (85:105 prieš Denverio „Nuggets“ ir 92:112 prieš „Golden State Warriors“).

Tokie J. Hardeno skaičiai visiškai neapibūdina „geriausio NBA krepšininko“ sąvokos. Žinoma, sužaistos dar tik trejos rungtynės, o sezonas ilgas, tačiau toks J. Hardeno startas tiesiog negali nepraslysti pro akis ir nekelti klausimų.

Visgi pats J. Hardenas savo prasto pasirodymo nesureikšmina.

„Tiesiog metu savo metimus, – po pralaimėjimo „Heat“ ekipai sakė „barzda“. – Stengiuosi apie tai per daug negalvoti. Kad ir koks geras metikas būčiau, sezono metu tikrai bus prastų rungtynių. Sunku. Pralaimėjome trejas rungtynes, bet viskas susitvarkys.“

Šis sezonas J. Hardenui turėtų būti vienas geriausių, bet tuo pačiu – ir sunkiausių karjeroje. Įrodyti 26-erių metų žvaigždė turi labai daug ką – praėjusią vasarą J. Hardenas pasirašė milžinišką 13-os metų 200 mln. vertės kontraktą su sportinių prekių gigante „Adidas“ kompanija. Tokios sutartys ant stalo neatsiranda kiekvieną vakarą.

Taip pat, kol J. Hardenas vis dar bando nustatyti savo taikiklį, pagrindiniai J. Hardeno varžovai praėjusio sezono naudingiausio žaidėjo lenktynėse Russellas Westbrookas ir Stephenas Curry rengia vieną už kitą įspūdingesnius pasirodymus.

Puikiai praėjusį sezoną žaidęs J. Hardenas per 81 rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 27,4 taško, atkovodavo po 5,7 kamuolio ir atlikdavo po 7 rezultatyvius perdavimus.

Norint pateisinti geriausiojo vardą ir įrodyti, kad praėjusį sezoną MVP atiteko ne tam krepšininkui, J. Hardenas privalo demonstruoti geresnį žaidimą. Tą jis galės padaryti jau artėjančią naktį prieš buvusią savo komandą – „Rockets“ namie susitiks su Oklahomos „Thunder“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)