Kaip tinklalapio „BasketNews.lt“ rengiamoje laidoje „Trys milijonai trenerių“ prasitarė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas, turnyro formatas iš dalies bus toks pat kaip ir praėjusiais metais – ketvirtfinaliai, pusfinaliai ir finalai, tačiau bus pasikeitimų.

Skirtingai nei 2016-aisiais, šiemet atkrintamosiose varžybose tarpusavyje kovosiančios komandos į poras bus suskirstytos ne pagal vietas LKL turnyro lentelėje, o burtų principu.

„Jau ateinantį pirmadienį Kauno rotušėje bus ištraukti turnyro burtai. Sekmadienį baigsis antrasis ratas, o dar prieš sezoną buvo nuspręsta, kad turnyras turi turėti kažkokią intrigą. Nebežiūrėsime aklai į tai, kad pirma komanda ketvirtfinalyje turi žaisti su aštunta ir panašiai. Komandos, kurios užims 1-4 vietas pateks į pirmą krepšelį, o 5-8 – į antrąjį“, – kalbėjo R. Brazauskas.

Taigi, teoriškai gali susiklostyti taip, kad ketvirta komanda susitiks su aštunta, o pirma – su penkta.

„Kadangi pernai matėme gana tuščią „Lietuvos ryto“ areną, kuomet nežaidė vietos komanda, dėl to ketvirtfinaliai vyks kažkurioje iš tų porų arenoje. Manome, kad tai bus teisingas sprendimas, nes mes norime, kad arenose būtų kuo daugiau žmonių“, – teigė R. Brazauskas. Anot jo, šį kartą turnyras truks ilgiau nei pernai, kuomet buvo suspaustas į tris dienas ir vyko sostinėje.

Pernai Karaliaus Mindaugo taurę laimėjo „Lietuvos rytas“, finale nugalėjęs Kauno „Žalgirį“.

LKL turnyro lentelė (vieta, komanda, žaista rungtynių, pergalės, pralaimėjimai, taškai)

1.Žalgiris1716116
2.Lietkabelis1714314
3.Lietuvos rytas1712512
4.Vytautas17989
5.Neptūnas17898
6.Pieno žvaigždės17898
7.Juventus177107
8.Nevėžis175125
9.Dzūkija174134
10.Šiauliai172152

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)