D. Motiejūnas dar nė nepasibaigus sezonui iš Hjustono „Rockets“ klubo sulaukė vienerių metų kvalifikacinio 4,4 mln. JAV dolerių pasiūlymo, bet iki pat spalio 1-osios nesutiko jo priimti, nes vylėsi, kad komanda, kurioje jis prakaitą liejo net ketverius metus, pateiks ilgesnės trukmės sutartį.

Deja, bet „raketos“ ištikimybės nedemonstravo ir su D. Motiejūno atstovais žaidė „katę-pelę“. Supratęs, kad Hjustono komandoje verslas aukščiau krepšinio, lietuvis nusprendė sudominti kitus NBA klubus. Tiesa, kadangi aukštaūgis buvo apribotas laisvasis agentas, galutinis žodis dėl jo ateities vis tiek priklausė „Rockets“ komandos vadovams.

Krepšinis.lt žiniomis, būtent dėl to mūsiškio agentai stengėsi iš kitų ekipų išpešti kuo vertingesnį pasiūlymą: pirmoje vietoje buvo ne pinigai pačiam žaidėjui, o noras, kad Hjustono klubas neišgalėtų pasiūlyti tiek pat.

Ir kai Bruklino „Nets“ pateikė ketverių metų ir 37 mln. JAV dolerių vertės sutartį, D-Mo nė nedvejodamas ją pasirašė ir susikrovęs lagaminus jau ruošėsi kelionei į vieną didžiausių Niujorko rajonų.

Donatas Motiejūnas

Bet kortas vėl sumaišė „Rockets“, pasiūliusi tiek pat, tačiau ir vėl pagudravusi – tikroji sutartis siekė 31 mln., nes likusius 6 „Nets“ buvo įtraukusi kaip premijas.

Ir nors žurnalistams D. Motiejūnas pasakojo, kad jis mielai sugrįžtų ir į „Rockets“ gretas, jo tolimesnis žingsnis tik patvirtina, ko iš tikrųjų visus šiuos 8 mėnesius jis siekė – krepšininkas neatvyko į medicininę patikrą, taip parodydamas nepasitenkinimą Hjustono ekipos vadovų veiksmais.

Nors netrukus abiems pusėms pavyko iš naujo susitarti, „Rockets“ galiausiai atsiėmė ketverių metų 35 mln. JAV dolerių sutartį ir paleido lietuvį – jis tapo neapribotu laisvuoju agentu (panašu, kad dramoje dalyvauti nebenorėję Hjustono ekipos vadovai nusprendė gerbti lietuvio norą).

Ir nors nebegalėjo persikelti į „Nets“ (dėl lygos taisyklių su Bruklinu sutarties pasirašyti negalėtų visus metus), tačiau sulaukė susidomėjimo.

213 cm ūgio kaunietis dalyvavo Los Andželo „Lakers“ klubo peržiūroje, į treniruotę mūsiškį kvietė ir Minesotos „Timberwolves“ (ta pati, kuri 2011 metų NBA naujokų biržoje jį pakvietė 20-tą), bet net ir atvykęs į šį miestą joje D-Mo nepasirodė.

Nepasirodė todėl, kad ant stalo išvydo ilgai lauktą sutartį – Naujojo Orleano „Pelicans“ gretose iki sezono pabaigos jis uždirbtų 1,5 mln. Beliko tik sudėti parašus ir apie naują karjeros stotelę pranešti viešai.

Žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose dar galima išvysti abejonių dėl lietuvio nugaros būklės, tačiau tiek jis pats, tiek jo agentas ne kartą yra sakęs, kad šios problemos – jau praeitis. Tai tik patvirtina informacija, kad mūsiškio pasirodymu buvo patenkinti ir „Lakers“ treneriai bei vadovai.

Ir be to, ne gi sportininkas, žinodamas, kad jo nugarai yra „šakės“, pasirašytų metų trukmės bei vos 1,5 mln. dolerių vertės sutartį?

Trumpas reziumė: taip, D. Motiejūnas prarado itin daug (olimpinės žaidynės, 2 mėnesiai NBA reguliaraus sezono, krūva pinigų), tačiau galiausiai išsilaisvino iš „Rockets“ pančių ir ateitį susigrąžino į savo rankas. Įrodęs, kad vis dar yra tas D-Mo, kuris aikštėje žibėjo 2014-2015 m. sezone, jis vasarą, dėl kaip reikiant išsipūtusios „algų kepurės“, gali sulaukti ir kur kas didesnių pasiūlymų nei gavo per pastaruosius kelis mėnesius. Belieka jam to ir palinkėti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)