„Tačiau smagu, kad laimėjome. Gal esame išlepinti Eurolygos, todėl norėjosi laimėti didesniu skirtumu. Deja, nepavyko, bet nereikia savęs smarkiai plakti, nes pradžia buvo ypač sunki ir, manau, kad sirgaliai jau buvo suabejoję, ar mes laimėsime“, – kalbėjo „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Jis pripažino, kad pirmame kėlinyje klaipėdiečiai susipainiojo prancūzų gynyboje. Be to, esą blogą pradžią lėmė ir tai, kad teko žaisti naujais kamuoliais.

„Europos taurėje žaidžiama kitokiais kamuoliais nei Eurolygoje. Prancūzai jais žaidžia visą sezoną, o mes turėjo tik dvi treniruotes su tokiais kamuoliais. Buvo visokių abejonių, kaip seksis. Gal dar ir jaudulys, pasikeitusios sąlygos. Žodžiu, viskas susidėjo, bet gerai, kad gerai baigėsi“, – prasto starto priežasčių ieškojo K. Maksvytis.

Jo teigimu, lūžis antrajame kėlinyje įvyko, nes „Neptūno“ žaidėjai tiesiog atidavė daugiau širdies, suaktyvino gynybą, pataikė kelis tolimus metimus.

„Blogai, kad mes labai esame priklausomi nuo savo puolimo. Kai sekasi užpulti, tada ir rezultatas kitoks. Esame labai patenkinti, kad šį Europos taurės turnyro etapą pradėjome pergale“, – reziumavo „Neptūno“ strategas.

Rezultatyviausiai Klaipėdos komandos gretose rungtyniavęs Deividas Gailius taip pat samprotavo, kodėl pirmąjį kėlinį teko pripažinti varžovų pranašumą: „Gal į aikštelę išėjome kažkokie apsimiegoję, varžovai pastatė gynybą, kuriai nebuvome pasiruošę, bet paskui susitvarkėme, prisitaikėme, pradėjome žaisti savo žaidimą ir atitrūkome“.

Jis apgailestavo, kad komanda rungtynių pabaigoje šiek tiek atsipalaidavo, jo žodžiais, prisivirė klaidų, todėl išbarstė nemažai taškų.

„Tačiau vis tiek svarbiausia yra pergalė, nes šiame etape rungtynių nėra daug, todėl svarbu kuo daugiau jų laimėti“, – teigė D. Gailius.

Naudingiausiai „Neptūno“ gretose žaidęs Simas Galdikas aiškino, kad pergalę lėmė ir gera gynybą, ir geras puolimas, ir geras pasirengimas.

„Aišku, kol apšilome, kol prisitaikėme prie varžovų žaidimų, teko juos paliesti į priekį, bet paskui griebėme už kupros“, – juokavo S. Galdikas.

Neptūnas“ Europos taurės turnyro „Last 32“ etape kaunasi M grupėje su Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija), Paryžiaus „Levallois“ (Prancūzija) ir Izmiro „Pinar Karsiyaka“ (Turkija) komandomis.

Europos taurės „Last 32“ etapo kovos baigsis vasario 11-ąją. Į aštuntfinalį žengs pirmąsias dvi vietas kiekvienoje grupėje užėmusios ekipos.

Praėjusį sezoną „Neptūnas“ debiutavo Europos taurės turnyre. Savo grupėje jis iškovojo 4 pergales, patyrė šešis pralaimėjimus ir į kitą etapą nepateko.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)