Sostinės klubas pirmadienį apgynė namų sienas, laimėjęs 84:75 ir pratęsęs lenktynes su Kauno „Žalgiriu“ dėl reguliaraus sezono nugalėtojų laurų.

Svečiai iš uostamiesčio pirmoje rungtynių pusėje atrodė apimti letargo tiek gynyboje, tiek puolime, ir gyvybės ženklus ėmė demonstruoti tik po ilgosios pertraukos.

Ketvirtame kėlinyje vilniečių persvara pradėjo tirpti it sniegas pavasarį, bet paskutiniam šturmui „Neptūnui“ nebeliko laiko.

„Per pertrauką pykau, o po rungtynių pagyriau žaidėjus už antrą mačo dalį. Aišku, solidžiai pirmaudami ir varžovai atsipalaidavo, bet iš esmės du kėlinius žaidimas tenkino. Jei būtume pataikę kelis nesudėtingus metimus, galėjome pabaigti dvikovą dar sėkmingiau“, – įvykius apžvelgė K. Maksvytis.

Jo nuomone, rezultatu 30:53 pralaimėtą pirmą rungtynių pusę lėmė apatiškas žaidėjų požiūris į akistatą Vilniuje.

„Man pastaruoju metu susidaro vaizdas, kad mes jau tyliai laukiame atkrintamųjų varžybų, esame dreifavimo stadijoje. Nors turėjome visus šansus – bent jau teorinius – pakovoti dėl antros vietos. Gaila, kad šitaip neįvyko. Lieka tik laimėti likusias trejas rungtynes, kad ketvirtfinalį galėtume pradėti kupini gerų emocijų“, – svarstė „Neptūno“ vairininkas, kurio auklėtiniai LKL pralaimėjo antrą kartą iš eilės.

Savo ruožtu, „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Marcelo Nicola buvo ypač patenkintas mačo pradžia.

„Prieš tai kelerias rungtynės pradėjome tinkamai nesusikaupę, užtat šįkart koncentracija buvo maksimali. Bet negalime per anksti patikėti jau sutvarkę visus reikalus. Juk žaidėme su Eurolygos komanda, kuri niekada nepasiduoda. Padarėme keletą klaidų ir leidome jiems pajusti tikėjimą savo jėgomis. Esame laimingi dėl pergalės, bet turime toliau tobulėti“, – komentavo argentinietis.

Vilniaus klubas (32 pergalės/4 pralaimėjimai) toliau pirmauja LKL, lenkdamas vieneriomis rungtynėmis mažiau sužaidusį „Žalgirį“ (31/4). Praėjusių metų šalies vicečempionas „Neptūnas“ (29/8) lieka trečioje pozicijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)