Praėjusį sezoną K. Maksvytis maloniai nustebino visus krepšinio ekspertus, kai Panevėžio „Lietkabelį“ atvedė į neregėtas aukštumas ir iškovojo LKL vicečempionu titulus.

Tą patį K. Maksvytis buvo padaręs ir su „Neptūno“ klubu, kai 2014 metais su klaipėdiečiais iškovojo LKL sidabro medalius ir pirmą kartą klubo istorijoje „Neptūną“ atvedė net į prestižiškiausią Senojo žemyno turnyrą – Eurolygą. Dar 2012-2013 metų sezoną K. Maksvytis padėjo „Neptūnui“ iškovoti LKL bronzos medalius.

Neptūnas“ – mano pirmoji meilė. Juk su šiuo klubu iškovojau pirmas pergales klubų krepšinyje. Yra likę daug džiugių atsiminimų. Aš pats esu kilęs iš Vakarų Lietuvos, iš Darbėnų. Dar vaikystėje pas savo krikštatėvį Klaipėdoje, Vytauto gatvėje, esu praleidęs daug laiko. Klaipėdoje gyvena būrys mano draugų ir artimųjų, galvoje kunkuliuoja daug vaikystės ir jaunystės įvykių. Pratęsti sutartį siūlė ir „Lietkabelis“. Pripažinsiu, buvo sunku apsispręsti tarp pirmosios ir antrosios meilės, tačiau visgi viską apsvarstęs ir pasitaręs su šeima pasirinkau pirmąją meilę – „Neptūną“, – portalui bcneptunas.lt sakė K. Maksvytis.

Jis pripažino, kad apsispręsti padėjo žmona Eglė.

„Kartu priėmėme visai šeimai palankesnį sprendimą. Vyresnioji mano dukra Goda eis į pirmą klasę, jaunesnioji dukra Greta - į darželį. Norėjosi, kad šeima gyventų Klaipėdoje. Tiesiog į šį miestą krypsta mano širdis. Naudodamasis proga noriu padėkoti ir „Lietkabelio“ vadovams, ir Panevėžio miesto sirgaliams už puikiai praleistą laiką. Su Panevėžio klubu išliko geri santykiai, jie taip pat man siūlė pasilikti, tačiau šįkart „Neptūnas“ rodė labai didelį norą ir mano širdis pakrypo į Lietuvos uostamiestį“, – atviravo K. Maksvytis.

Šis krepšinio specialistas, kai 2012-2015 metais dirbo „Neptūne“, buvo itin mėgstamas šio klubo aistruolių, net buvo vadinamas „Neptūno“ komandos istorijos metraštininku, laimės kūdikiu, pritraukiančiu Klaipėdai sėkmę.

Reikia pripažinti, kad K. Maksvytis yra užsispyręs ir geros širdies žemaitis, per pastaruosius metus savo pergalėmis užtildęs visus krepšinio skeptikus.

K. Maksvytis per savo karjerą džiaugėsi pergalėmis su jaunimo rinktinėmis pasaulio ir Europos čempionatuose, tačiau ne kartą yra pripažinęs, kad su „Neptūno“ klubu iškovoti titulai jam yra itin artimi širdžiai ir teikiantys labai daug emocijų.

Vizitinė kortelė

Kazys Maksvytis (gimęs 1977 m. birželio 15 dieną Darbėnuose) yra auksinės Lietuvos jaunimo kartos treneris, laimėjęs Europos čempionatų aukso medalius su šešiolikmečiais, aštuoniolikmečiais ir dvidešimtmečiais bei pasaulio čempiono aukso medalį su devyniolikmečių rinktine.

1995 m. baigė Darbėnų vidurinę mokyklą;
1999 m. baigė LKKA (dabar LSU), įgijo bakalauro laipsnį;
2001 m. įgijo magistro laipsnį;
2000-2011 m. dirbo Kauno krepšinio mokykloje.
2011 m. Lietuvos sporto žurnalistų buvo išrinktas geriausiu treneriu. Šis titulas tuomet K. Makvyčiui atiteko už tai, kad jo treniruojama Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) rinktinė iškovojo pasaulio čempionato aukso medalius.

Dirbo Kauno „Atleto“, Kauno „Aisčių“, Jonavos „Triobet“, Vilniaus „Sakalų“, Klaipėdos „Neptūno“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ komandose.

Kretingos rajono garbės pilietis.

Apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)